Basketbalisté NH Ostrava již podruhé mistry republiky !

Naše mládež má ve své sbírce další titul!

ČÍST DÁLE

1. 5. 2018

Minulý víkend se podařilo basketbalistům NH Ostrava zvítězit na Národním finále kategorie U11 a získat tak titul mistrů ČR. Stejný počin se podařil o právě uplynulém víkendu jejich o rok starším spoluhráčům. Mistrovský titul v kategorii U12 vybojovali mladí basketbalisté v nedalekém Příboru, který Národní finále skvěle uspořádal.

Od počátku turnaje se nadějím NH příliš nedařilo, avšak všechny zápasy dokázaly doslova ubojovat. V pátečních zápasech ve skupině chlapci přetlačili týmy SLUNETA Ústí nad Labem 42-36 a BC Vysočina 50-45 a postoupili tak do vyřazovacích bojů. Ve čtvrtfinále je čekal celek BK Klatovy. Po většinu utkání ostravští prohrávali, ale včas stačili přidat a vydřeli výhru v poměru 58-55. Semifinále proti Tigers České Budějovice už vypadalo jinak a od začátku měl navrch ostravský tým, nakonec z toho bylo vítězství 69-41 a postup do nedělního finále. A ani v tom přemožitele nenašli a soupeře z Pardubic porazili 51-35 a slavili tak již druhý ostravský minižákovský titul během dvou týdnů.  

Do All star týmu turnaje se dostali hned dva ostravští borci – Matyáš Pomezný a Kryštof Kudělka. Nejlepším hráčem týmu byl vyhlášen Jakub Mršťák.  

Náročný turnaj hodnotí hlavní trenér Marek Stuchlý ml.: „Ano, druhý týden mám druhé mistry republiky, někomu už by se mohlo zdát běžné, že NH sbírá tituly jak po másle, opak je však pravdou. Na této republice jsme zdaleka nepatřili mezi horké aspiranty na medaile, a to ani po prvním hracím dni, kdy jsme doslova dokázali vítězství ubojovat s vypětím všech sil, což pokračovalo i další den, kdy jsme utkání otáčeli za rozdílu 13 bodů v náš neprospěch, za což klukům náleží velký kredit. Pro nás nepříznivá situace se ovšem dokonale otočila v následujících utkáních, kdy jsme si uvědomili, že nemusíme utkání vybojovat jen tolik potřebným nasazením, ale že i umíme hrát skvělý basketbal, který nás pak také přivedl za dalším mistrovským titulem.“

„Velké poděkování patří také pořadatelům perfektně zvládnutého turnaje, a především rodičům kluků a dalším fanouškům za vytvoření úžasné sportovní atmosféry na našich zápasech. Teď jen neusnout na vavřínech, pracovat na sobě dále a bavit se sportem, který milujeme.“ dodává Stuchlý.

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

10

hodin

57

minut

17

vteřin

vs.

20. 3. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 6. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

68:76

18:1929:4145:59

16. 3. 2024 19:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 9. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A212 VÝHER / 18 PROHER (40 %)