Tisková konference po skončení základní části KNBL.

V pátek proběhlo zhodnocení základní části KNBL.

ČÍST DÁLE

25. 2. 2018

Důležité je udržet se v národní basketbalové lize!

Basketbalový klub NH Ostrava, který je součástí skupiny ČSAD Ostrava, začal letošní sezónu poměrně slušnými výkony. Na konci základní části Kooperativa Národní basketbalové ligy se však nachází na předposledním místě a do nadstavbové části ligy vstupuje s jediným cílem – ligu udržet.

Na tiskové konferenci BK NH Ostrava tento cíl shodně deklarovalo vedení klubu v čele s Tomášem Vrátným a Tomášem Ostarkem společně s hlavním trenérem Dušanem Medveckým. „Chybí mi dvě tři výhry navíc“ hodnotí výsledky klubu trenér Medvecký. „Doma jsme měli porazit Ústí a Olomoucko, a uspět jsme mohli i na hřišti Olomoucka a v Kolíně“, dodává Medvecký. Z pohledu trenéra se prakticky jedná o nový tým, který během letošní sezóny dával dohromady a sehrával se. Klub se tak bude snažit hráčský kádr do budoucna víc stabilizovat, aby nedocházelo k příliš velkým změnám a hráči se mohli více sehrávat. Vedení se tak více zaměřuje na spolupráci s žákovskými a dorosteneckými oddíly, aby si vychovávalo domácí hráčský kádr. Právě domácí hráči by měli tvořit základ basketbalového týmu.

Basketbalový klub, v jehož čele stojí od listopadu Tomáš Ostarek, má spoustu práce také s finanční stabilizací, a zároveň se chce dále rozvíjet. Financování klubu je úzce spojeno s vysokými náklady na provoz a údržbu sportovní haly TATRAN. Proto se vedení intenzivně věnuje projektu výstavby nového městského centra míčových sportů, kde nejen basketbal, ale i ostatní kluby, nalezly moderní a dalšímu rozvoji napomáhající zázemí.

 

Basketbal a celospolečenská odpovědnost

Na tiskové konferenci se zúčastnění věnovali i tématu sociální odpovědnosti. „Basketbalový klub sám o sobě je z určité části naším plněním této sociální odpovědnosti. Podporujeme důležitou sportovní aktivitu, která má na ostravsku dlouholetou tradici a chceme v tom společně s partnery za naší skupiny do budoucna určitě pokračovat. Je to práce, která ve společenském měřítku určitě dává smysl“ hodnotil firemní podporu majitel skupiny, Tomáš Vrátný. Ve spolupráci s BK NH Ostrava se navíc připravují dva další projekty, které jsou spojeny s tématem celospolečenské sociální odpovědnosti.

„Na konci letošní sezóny chceme ve spolupráci s obchodním centrem Fórum Nová Karolina uspořádat charitativní basketbalový turnaj. Jeho výtěžek bude směřovat na podporu dětského mobilního hospice Ondrášek, který poskytuje odbornou pomoc nevyléčitelně nemocným dětem“ představil jeden z projektů Jiří Týn, marketingový specialista společnosti ČSAD Ostrava. „Druhým projektem pak bude zahájení sezóny 2018/19 ve znamení basketbalového utkání týmu BK NH Ostrava, který by měl zápas odehrát proti hendikepovaným sportovcům, ovšem tak, aby měli stejný hendikep všichni hráči. Utkání by se měl navíc zúčastnit i Albert Llovera, který jako první vozíčkář absolvoval v roce 2015 Rallye Dakar. Výtěžek z tohoto utkání bude směřovat do Nadace Truck Help, která pomáhá rodinám obětí nehod z řad řidičů z povolání“ dodává k plánům Jiří Týn.

 

 

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)