V sobotu přivítáme Slunetu

V předposledním kole skupiny A1 se v ostravské hale Tatran uskuteční zápas mezi domácí NH a Slunetou Ústí nad Labem. Oba celky se v této sezóně potkali již 3x a pokaždé se radovali Severočeši.

ČÍST DÁLE

6. 4. 2023

Preview: NH Ostrava vs Sluneta Ústí nad Labem

Kolo: 13. kolo A1

Datum: 8.4.2023

V předposledním kole skupiny A1 se v ostravské hale Tatran uskuteční zápas mezi domácí NH a Slunetou Ústí nad Labem. Oba celky se v této sezóně potkali již 3x a pokaždé se radovali Severočeši.

Domácí mají za sebou velmi ceněný skalp mistrovského Nymburka ale také porážku z palubovky Pardubic v poměru 77:90. Nejlepším střelcem Ostravanů byl s 23 body Mathon.

To Ústečané drží v tabulce A1 prozatím 5. místo. Ve středečním utkání si poradili s doma s Kolínem s výsledkem 85:83.

Z tábora soupeře:

Severočeši přijíždějí do Tatranu jako celek, který s Ostravany v této sezóně ještě neprohrál. Po říjnové výhře v Ostravě následovali dvě jasné výhry na Slunetě, kde si se svým sokem poradili velice snadno. Jak známo, tak tým kouče Šotnara se opírá zejména o produkci svých zahraničních hráčů, které doplňuje trio Pecka, Nábělek a Heinzl. V této sezóně mají za sebou také zkušenost z březnového Final Four, kde nakonec obsadili 4. místo.

Pro fanoušky bude opět připravena slosovací soutěž o hodnotné ceny. Přijďte v bílém a zapojte se do soutěže.

Adam Choleva před zápasem: " Po porážce v Pardubicích se musíme co nejdříve oklepat jelikož v sobotu nás čeká jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny. Pokud chceme myslet na 6. příčku, tak musíme v sobotu vyhrát. Doufáme opět v burácející podporu našich fanoušků. Musíme hrát s takovou lehkostí jako doma proti Nymburku nebo proti Pardubicím v první periodě. Musíme se také vyvarovat ztrát a hluchých míst."

Štěpán Svoboda: "V sobotu nás čeká zápas, který musíme vyhrát, chceme-li pomýšlet na přímý postup do play-off, a vyhnout se předkolu. Ústí je ale silný tým, zatím nás pokaždé porazili, a určitě by to tak chtěli udržet. My se musíme poučit z našich chyb, které nás stály zápas v Pardubicích, kde jsme to měli dobře rozjeté. Věřím že se opět naplní celý Tatran, jako tomu bylo doposud, a fanoušci vytvoří super atmosféru. Celou sezónu nás skvěle podporují, a my jim to chceme vrátit ve formě výhry a postupu do play-off."

TVCOM: http://bit.ly/3ZOno5B

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

02

dny

23

hodin

48

minut

00

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

77:70

14:1126:2953:48

22. 4. 2024 19:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 3. kolo - Čtvrtfinále