All Star Game 2022 v březnu!

TZ k chystanému All Star Game.

ČÍST DÁLE

3. 2. 2022

 TZ k All Star Game: Kapitány pro All-Star Číž a Autrey. Fanoušci o 30 tisíc.             

Kooperativa NBL přináší basketbalovým příznivcům dobrou zprávu. All-Star Game, jejíž konání v původním termínu před koncem roku muselo být kvůli covidové situaci odloženo, se nakonec uskuteční, a to v neděli 20. března v Ústí nad Labem. Ve třicáté sezoně samostatné české ligy se také oblékne do nového kabátu, když se utkají týmy Česka a Světa.

Kapitánem českého výběru bude úřadující MVP ligy Adam Číž z Kolína, světovou selekci povede americký šéf ústecké SLUNETY Lamb Autrey. Oba dostali privilegium vybrat si  základní pětku podle vlastního uvážení.

„Zápas Čechů proti Světu bude fajn, každá změna tu akci udělá zase zajímavější. A já jsem poctěn, že jsem byl zvolen kapitánem a budu si vybírat základní pětku,” hlásí rozehrávač Číž k formátu exhibice, který se vrací do hry po dlouhých dvanácti letech.

„Moc se mi to líbí a lidi to bude bavit. Každý máme odlišný herní styl a bude to hodně soutěživé. Třeba my, Američani, máme úplně jiný styl a tempo, ve kterém jsme zvyklí hrát. Takže to bude dobrá konfrontace,” dodává Autrey.

Motivací jeho i Čížova výběru bude navíc odměna pro vítězný tým, jíž jsou luxusní hodinky Lotus pro každého člena sestavy. „Ty chce vyhrát každý, takže o soutěživý charakter bych se nebál,” přikyvuje Číž.

On i ústecký protivník jsou rádi, že se i přes trvající covidové překážky tradiční exhibice uskuteční. „Já osobně All-Star miluju, takže mě hrozně mrzelo, že loni nemohla být. Vždycky se na to těším a myslím, že i ostatní hráči. Fanoušci můžou vidět ty nejlepší hráče na jednom místě a taky je zábava, že se můžeme všichni potkat,” těší se Autrey.

Oba kapitáni se shodují, že svou základní pětici budou kvůli maximalizaci šance na výhru vybírat zejména podle kritéria kvality. A už nyní vědí, proč by ten jejich tým měl uspět.

„Přece jsme daleko lepší, než jakýkoli cizinec v lize. Myslím, že to nebude ani vyrovnané, ale bude to o dvacet třicet bodů pro nás,” nahazuje s lehkým cukáním koutků úst jako první Adam Číž.

Lamb Autrey ovšem zásadně nesouhlasí. „Náš způsob hry nás k úspěchu předurčuje, v téhle hře ve volném stylu jsme lepší. Navíc chceme ukázat, proč v lize jsme, a tak do toho dáme maximum. A já budu v Ústí doma, takže to týmu taky zdůrazním, že na svém hřišti nemůžu prohrát,” nadzdvihne obočí ústecký rozehrávač, který má zájem i o účast v turnaji jeden na jednoho.

Ten už je několik let populární součástí All-Star Game, i pro štědré prize money pro vítěze. Soutěž bude na programu i letos, stejně jako klání trojkařů a smečařů.

Zkrátka nepřijdou ani fanoušci. A protože do třicáté sezony NBL spadá i třicáté výročí založení společnosti Kooperativa, jež je generálním partnerem ligy, i hlavní All-Star soutěž pro fanoušky bude o rovných třicet tisíc korun.

Vstupenky na akci půjdou do prodeje na začátku března. A i letos bude naplněn charitativní rozměr exhibice, jež bude pomáhat se sběrem financí na speciální vozík pro Zdeňka Vrábela z Mladé Boleslavi.
 

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)