All Star Game letos s řadou novinek!

V Brně se letos uskuteční tradiční ASG.

ČÍST DÁLE

16. 12. 2022

TISKOVÁ ZPRÁVA

Triumfuje Adam´s Family nebo Pool People?
 


Letošní All-Star Game v Brně bude v řadě směrů opět originálem. Tou hlavní novinkou exhibice ligy basketbalistů bude tentokrát herní formát, kdy se skrze miniturnaj na způsob Final-4 utkají v sedmiminutových duelech čtyři sedmičlenné skvadry vedené čtyřmi silnými kapitány.

Kolínský šéf Adam Číž povede svou Adam's Family do prvního semifinále proti Jacoboys opavského Jakuba Mokráně. A ve druhém půlfinále se utká HoopKlass nymburského playmakera Mareka Klassena s Pool People brněnského dirigenta Viktora Půlpána. Poražení se pak sejdou k utkání o třetí místo a vítězové si to ve velkém finále rozdají o vítězství a luxusní hodinky Lotus pro každého ze sedmi členů týmu.

V každém utkání, v němž opět dojde i na pětibodové střely, se bude prvních pět minut hrát na hrubý čas a až poslední dvě načisto. Každý celek, který bude koučován svým kapitánem, si může vybrat jeden oddechový čas. Hráč se vyfauluje po už třetí osobní chybě, přičemž od třetího týmového faulu dál hází soupeř dva trestné hody. Pokud utkání dojde na prodloužení, rozhodne v něm už první vstřelený bod jednoho ze soupeřů.

A nyní to hlavní - kdo se 30. prosince v brněnské STAREZ aréně představí. Klíčovou roli v sestavování týmů měli kapitáni, rekrutovaní ze čtyř nejvýše postavených celků NBL ke 30. listopadu. Každý kapitán měl právo si zvolit jednoho spoluhráče z klubu a další dva parťáky ze dvou celků, jež mu přidělil los. Vedení ligy pak doplnilo z každého týmu ze tří sloučených ještě po jednom hráči, aby se naplnila sedmičlenná kvóta.

Kolínský Číž si do Adam´s Family vzal spoluhráče Ondřeje Šišku, děčínského Tomáš Pomikálka a ostravského Alexandra Radukiče. Do sestavy pak byli doplněni Džiugas Slavinskas (Kolín), Ty Nichols (Děčín) a Matej Majerčák (Ostrava).

Kapitán semifinálového soupeře Jakub Mokráň si ze své Opavy povolal do Jacoboys Radka Farského, z pražského USK ligového top skórera Shawna Pipese a z Královských sokolů Lamba Autreyho. Celek pak dotvoří Jakub Slavík (Opava), Michael Okauru (USK) a Filip Kábrt (Sokoli).

Marek Klassen si do HoopKlass najmul spoluhráče Natea Watsona, ústeckého tahouna Ladislava Pecku a olomouckého Dariouse Motena. Třemi zbývajícími posilami se stali Eric Lockett (Nymburk), Kris Martin (Ústí) a Filip Halada (Sokoli).

Domácí Viktor Půlpán si Pool People na druhé semifinále vybavil klubovým i reprezentačním spoluhráčem Richardem Bálintem, neprostupným Kamilem Švrdlíkem z Pardubic a sešívaným forwardem Radkem Pumprlou. Těm budou krýt záda Kameron Chatman (Brno), Mateo Čolak (Pardubice) a Dontae Bruner (Slavia Praha).

Více informací k exhibici bude následovat už za pár dnů.

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

10

hodin

39

minut

48

vteřin

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)