Kooperativa Faktor 1 on 1 Challenge zná svoje rozlosování.

Již v nedělli se uskuteční tradiční ASG a jejich doprovodné soutěže.

ČÍST DÁLE

13. 1. 2020

Teenager Luboš Kovář před akcí o 1000 eur:  
Porazit Douglase 1 na 1? Není to nereálné  

 
Ten nejmladší „vyfasoval“ toho vůbec nejtěžšího soupeře v osudí. Stále teprve 19letého power forwarda Svitav Luboše Kováře tak čeká obhájce trofeje z minulého All-Star a také úřadující MVP NBL Javonte Douglas. A kde? Přece ve čtvrtfinále vysoce magnetického rytířského klání ligové basketbalové exhibice, jímž je už třetí sezonu v řadě Kooperativa Faktor 1 on 1 Challenge o tisíc eur pro celkového vítěze. Na chytlavý česko-americký souboj, v němž se utkají jediní dva podkošoví hráči v turnaji, dojde v poločase nedělní All-Star Game v Ústí nad Labem (19. ledna), kde v soutěži bude hned 10 mužů, a některé basketbalové gladiátory tak čeká i předkolo čtvrtfinále. 
 
„Šance je vždycky. Když budu dobře bránit, soupeř něco netrefí a já budu trestat jeho chyby, nemyslím, že nemůžu postoupit dál. Ve čtvrtfinále jsem dostal jednoho z nejtěžších protivníků, ale postoupit není nereálné. Třeba budu mít štěstí a porazím ho. Hlavní je si věřit,“ nebojí se favorita ani trochu Luboš Kovář, který je mládežnickým reprezentantem a také nejmladším účastníkem celého turnaje 1 on 1.  
 
Další už jistou čtvrtfinálovou dvojici, již také určil dnešní los v centrále pojišťovny Kooperativa, tvoří hbitý děčínský guard Filip Kroutil a bodově stále plodnější pardubický forward z chorvatské basketbalové školy Ozren Pavlovič. 
 
„Pavlovič je kvalitní vysoké křídlo, navíc jde o leváka. Může využít hlavně svou výšku, a to jak při hře zády, tak i při střelbě přes obránce. Jeho výhoda se ale může obrátit v nevýhodu v obraně proti hbitějším a rychlejším útočníkům,“ říká na adresu svého soupeře Filip Kroutil. 
 
Zbývající dvě čtvrtfinálové dvojice jsou dané zatím jen z poloviny. V jedné bude playmaker USK Praha Ondřej Sehnal, který půjde na lepšího ze souboje předkola mezi kolínským Pawlem Krefftem a hradeckým Davidem Pekárkem. 
 
Ten soudí, že v předkole proti polskému křídlu Medvědů i v případném čtvrtfinále s dirigentem USK by měla být plusem jeho výška. „Tahle soutěž je ale velmi specifická a vyhrát může opravdu kdokoli. Sám se už nebudu speciálně připravovat a půjdu od jednoho souboje ke druhému,“ hlásí 201 čísel vysoký David Pekárek, který v Challengi ukáže, jaké se mu v posledních letech dostalo americké školy v NCAA.  

 

Poslední match-up utvoří rozehrávač domácího Ústí Josh Brown a lepší z duelu předkola mezi aktuálním top skórerem NBL Joshem Newkirkem z Ostravy a autorem čerstvých 25 bodů do nymburského koše Radkem Farským z Brna.  
 
Hraje se jen na polovině hřiště, přičemž předkolo, čtvrtfinále a semifinále vyhraje ten, kdo jako první získá 4 body. Až ve finále je to bodů pět. Za střelu uvnitř trojkového oblouku hráč inkasuje jeden bod, vně pak body dva, když na zakončení je vždy 14 sekund.  
 
PŘEDKOLO KOOPERATIVA FAKTOR 1on1 CHALLENGE: 
Pawel Krefft (BC GEOSAN Kolín, výška 193) – David Pekárek (Kingspan Hradec Králové, 201) 
Josh Newkirk (NH Ostrava, 187) – Radek Farský (mmcité1 Basket Brno,194)  
 
ČTVRTFINÁLOVÉ DVOJICE:  
Ondřej Sehnal (USK Praha, 191) – Krefft/Pekárek 
Josh Brown (SLUNETA Ústí, 191) - Newkirk/Farský 
Javonte Douglas (BK Olomoucko, 203) – Luboš Kovář (DEKSTONE Tuři Svitavy, 204) 
Filip Kroutil (BK ARMEX Děčín, 190) – Ozren Pavlovič (BK JIP Pardubice, 203) 
 

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

21

hodin

25

minut

12

vteřin

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)