Olomoucko vyhrálo o 9 bodů.

Ani na potřetí jsme ve skupině A2 nevyhráli.

ČÍST DÁLE

7. 3. 2021

Třetí v řadě pro Hanáky po řádění Pekárka

Byl to jen jeden zápas. V dějinách hanáckého týmu a jeho osudu v této sezoně ale znamenal hodně. Olomoucko po třetí výhře v řadě už není poslední. Oslabenou Novou huť (bez Nábělka a Šmída), jež v závěru utkání přišla i o nyní jediného opěrného dlouhého Heinzla, doma složilo díky velkým výkonům Pekárka (25+16 doskoků) s Kouřilem (20+6 asistencí) 88-79 a nyní zkusí nahánět desáté Sokoly v boji o předkolo play-off.

Při úvodní ofenzivní marnosti hostů Hanáci vystřelili po šesti minutách do trháku 22-5, avšak NH vzápětí krvácení zastavila a i díky útočným doskokům se vrátila na 6 bodů a v poločase ztrácela jen 38-30 i přes dvojnásobní manko na doskoku a mnohem horší úspěšnosti dvojek. Mírné vedení domácích trvalo i ve třetí části, ale ve čtvrté už Heinzlem tažení hosté vyrovnali na 64-64. Pumprla pak šesti body dokonce získal NH vedení 73-75, to ale dvěma trojkami vymazali domácí Kouřil s Váňou a playmaker Kouřil v poslední minutě už navedl Hanáky na vítěznou kolej.

 

Peter Bálint (kouč NH Ostrava): ”Hlavně v první čtvrtině to z našeho pohledu nebylo povedené utkání. Soupeř nám hodně odskočil. Sice jsme se dokázali vrátit, stálo nás to ale hodně sil. V závěru se navíc zranil náš jediný klasický pivot Dominik Heinzl a to už bylo hodně složité. Sice jsme se snažili až do konce, především na doskoku ale měl tým problémy a podle toho to dopadlo.” 

Michal Pešta (kouč BK Olomoucko): ”Začátek se nám docela povedl, pak jsme ale přestali hrát, co jsme chtěli. Spíše jsme se srovnali se soupeřem. Pivotům se příliš nedařilo, i proto musela hrát menší sestava. Nakonec se nám podařilo vyhrát a potvrdit předchozí úspěch. Čekal jsem náročný zápas, přesto jsem si myslel, že budeme silnější pod košem a využijeme oslabení Ostravy na pivotech víc, než se podařilo.” 

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

02

dny

11

hodin

03

minuty

07

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále