TZ k pondělní unikátní akci KNBL.

V pondělí proběhne All Star Studio.

ČÍST DÁLE

10. 4. 2021

Již za dveřmi je premiérová událost basketbalové Kooperativa NBL. Ta letos kvůli covidové kalamitě přišla o svou tradiční All-Star Game, ovšem nikoli o hvězdnou show. Její čas nadejde v hlavním vysílacím čase (20:15 na ČT Sport) už nadcházející pondělí. ”All-Star Studio” bude mít při soutěži dvanácti ligových smečařů hodně co nabídnout, a to už díky All-Star porotě v sestavě Barbora Špotáková, Jiří Welsch, Petr Kolečko a Jiří Zídek. Navíc nemalý vliv na konečné výsledky budou mít při hlasování i fanoušci, kteří budou celý přenos sledovat. I oni určí, kdo si jako vítěz odnese 30 tisíc korun, kdo shrábne 15 tisíc za druhé místo a 10 tisíc za třetí.

”All-Star Studio je skvělá akce. Jsem rad, že se takový podnik povedlo uskutečnit a že se soutěže můžu zúčastnit,” podotkl přední ligový dunker Dalibor Fait z týmu Ústí nad Labem.

”Nápad na televizní ”Slam Dunk” hodnotím stejně pozitivně jako loňský turnaj ve hře jednoho na jednoho. Myslím, že v tomhle ohledu basket u nás boduje,” oceňuje i další účastník soutěže, ostravský Radek Pumprla.

On i Fait budou mít v prvním kole jednu smeč na postup do finálového kola pro šest nejlepších. V základním dějství budou jejich soupeři Jan Mička (Opava), Pavel Novák (Kolín), Javion Blake (Brno), Dávid Novák (Nymburk), Oliver Kulenovič (USK Praha), Tomáš Tkadlec (Pardubice), Delvon Johnson (Svitavy), Nestor Boyko (Děčín), Michal Chlumecký (Hradec Králové) a Dominik Štěpán (Olomoucko). 


”Do prvního i druhého kola jsem si nachystal smeče, o kterých si myslím, že jsou nejlepší z mého repertoáru. Možná lepší smeč nasadím hned do prvního kola, abych měl jistotu probojování se do finále,” naznačuje svůj plán Dalibor Fait.

Ostravský soupeř na stejné téma dodává: ”Na úvod jsem si vybral ne tak našláplý dunk, ve druhém kole už bych ale chtěl být kreativnější, tak doufám, že postoupím, aby o to diváci nebyli ochuzeni.”

Moderátor celého večera Jan Smetana bude ve studiu koordinovat hvězdnou porotu, v níž vedle prvního a druhé Čecha v NBA usednou i populární scénárista Petr Kolečko a také mistryně světa, olympijská vítězka a světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková.

”Doufám, že Báru zaujmu a dostanu to nejlepší ohodnocení, tedy dvakrát po 10 bodech,” věří si Fait.

Pumprla se snaží získat přízeň sportovní legendy ještě kreativněji. ”Doufám, že Bára bude mít z mých dunků stejný pocit jako ze sedmdesátimetrového hodu oštěpem a podle toho bude i bodovat,” povytáhl obočí.

Sama dvojnásobná Sportovkyně roku se na pondělní akcí těší. ”Pozvání do poroty mě poctilo. Další porotci jsou osoby, kterých si vážím, a ráda se s nimi uvidím. Takže jsem neváhala,” zdůraznila oštěpařka, která se nesmazatelně zapsala do dějin nejen českého sportu svým posledním hodem na olympiádě v Pekingu, jímž na výročí sovětské okupace trumfla ruskou soupeřku.


I přes svou jasnou atletickou specializaci ale nemá vůbec daleko ani k basketbalu. ”Na základce v Jablonci jsem ho v páté a šesté třídě dva roky hrála a mám k němu pozitivní vztah, protože jsem si zpod košů odnesla skvělé zážitky. A myslím, že by mi to šlo i dál,” říká někdejší žákovská pivotka se specializací na doskok a dvojtakty.


Přes víkend možná zkoukne i nějaké to smečařské video, aby věděla, co ji v pondělí čeká. ”To bych asi mohla,” zasměje se Špotáková, která ale spíš bude spoléhat na 

své umění improvizace. ”Já věci neřeším dopředu, spíš se rychle zorientuju na místě, navíc jsem učenlivá,” pochlubí se atletka, která se v posilovně nymburského Sportovního centra nezřídka potkává s basketbalisty českého mistra.

A jak bude v pondělí hlasovat? Každou smeč bude hodnotit čísly od 5 do 10, přičemž celková známka pro každého závodníka se bude skládat z pěti hlasů - čtyři dodají porotci ve studiu a jeden basketbaloví fanoušci. Ta známka, která v diváckém hlasování padne nejčastěji, bude smečaři od fanoušků přidělena. V případě rovnosti procent se počítá vyšší známka.

Známky z prvního a druhého kola se budou sčítat. V případě rovnosti bodů rozhoduje za a) vyšší známka od diváků, za b) větší procentuální podíl hlasujících diváků pro udělenou známku, nebo za c) pořadí v 1. kole (v případě kola druhého).

Diváci budou hlasovat prostřednictvím naskenování QR kódu z TV obrazovky, který hlasujícího dovede do hlasovací aplikace AhaSlides. Hlasování v průběhu večera bude na jediném odkazu, takže stačí kód naskenovat jednou a aplikace už se nemusí opouštět. Po každé smeči je možné hráče ohodnotit počtem bodů 5 - 10. Hlasovat se smí pro každého jen jednou na jednom zařízení a nelze se vrátit zpět. Po odeslání hlasu je třeba vyčkat v aplikaci na další smeč.

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

04

hodiny

29

minut

30

vteřin

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)