V sobotu odstartuje skupina A2.

ČÍST DÁLE

28. 1. 2022

Preview: NH Ostrava vs GBA Fio Banka Jindřichův Hradec.

Kolo: 1. kolo skupiny A2

Datum:29.1.2022

Partner zápasu: OSTRA GROUP

 

Poslední lednovou sobotu se utkají v ostravské hale Tatran domácí NH s JH. 

Pro oba dva celky půjde o první zápas ve skupině A2. Dnešní sokové se do ní dostali díky svým výsledkům v základní části. Domácí NH ji zakončila s bilancí 8/14 a hosté 2/20 a patří jim stále poslední místo. 

NH sice ještě na začátku prosince měla zálusk na skupinu A1 nicméně vinou špatných výsledků a zranění jim stejně, jako v minulých letech budou patřit boje ve skupině A2.

Nováček soutěže za celou základní část urval pouhopouhé dvě výhry. Špatné výkony týmu dokonce přivedli kouče Abrahama k tomu, že vedení týmu předal svoji rezignaci.  Vedení klubu od Vajgaru však podle svého vyjádření na webu GBA dospělo k rozhodnutí, že je v nejlepším zájmu klubu, aby se trenér Abraham vrátil jako hlavní trenér a pokračoval v Jindřichově Hradci i v nadstavbové skupině A2. S týmem nyní bude úzce spolupracovat i ředitel Beťko a k mužstvu se vrací také asistent Jimmy Rhoades. 

Níže se podívejme na vzájemné duely těchto týmu v základní části. 

Vzájemné duely v základní části:

Oba duely v základní části skončily vítězně pro Ostravany. V říjnovém utkání si se svým sokem poradili poměrně snadno. Již po třech periodách vedli o 20 bodů, což vedlo domácího trenéra k tomu, že dal prostor kompletní lavičce a závěr utkání si domácí pohlídali. 

V lednové odvetě to bylo o poznání vyrovnanější, ale i tentokrát se radovala NH. Výraznou měrou se o výhru zasadil především Martin Nábělek, autor 17 bodů. 24 bodů přidal Issac Vann. 

Tým kouče Abrahama prochází v průběhu této sezóny neustálými změnami.  Posledními akvizicemi, které stojí za zmínku jsou bezesporu duo Dunbose a Sinadinovič. Druhý jmenovaný zná prostředí jihočeského klubu velice dobře ze svého působení v tomto klubu pár sezón nazpět. Dunbose odehrál pro změnu jeden zápas za Kolín. Tým od Vajgaru se však stále opírá o bodovou potenci nejlepšího střelce ligy Dorna (23,1 bodů/zápas), jenž je de facto hlavou celé hry Jihočechů. 

Zápas začíná v tradičním čase a sledovat ho můžete buď přímo v hale nebo na odkazu níže.

 

Saša Jankovič před zápasem: "Zítra k nám přijede JH. Tímto zápasem zahájíme skupinu A2. S našich cílů nepolevujeme a chceme tutu skupinu zahájit vítězně! Věřím, že společně s našimi věrnými fanoušky se nám to podaří." 

Absence: Ubilla (lýtko), Dedek (pata)

TVCOM:https://bit.ly/tvcomnhjhA2

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

19

hodin

47

minut

52

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále