V sobotu přijede mistr z Nymburka.

Dohrávka 9. kola s Nymburkem.

ČÍST DÁLE

22. 1. 2021

Preview:  NH Ostrava vs ERA Basketball Nymburk

Datum: 23.1.2021

Kolo: 9


 

V sobotu se v tradičním čase v ostravské hale Tatran odehraje dohrávka 9. kola  KNBL. Tentokrát si to domácí rozdají s mistrovským Nymburkem. 

Zápas, který má již předem jasného favorita, je ideální příležitostí na to dát prostor mladým hráčům v domácím dresu. Ti tak mají možnost přímé konfrontace s tím nejlepším, co momentálně je k vidění v nejvyšší soutěži. 

Soupeř, který krom domácí soutěže také hraje evropské poháry, se letos prezentuje velmi pohlednou hrou.  V týmu kouče Omiela můžeme vidět krom zahraničních hráčů typu Hardinga, Daltona či Prewitta také české reprezentanty. Ať už Vojtu Hrubana nebo Martina Kříže.

V prvním letošním vzájemném měření sil odehráli svěřenci trenéra Bálinta celkem povedený zápas. Výsledný rozdíl sice nakonec byl značný, ale za odvedenou práci se tehdy Ostravané nemuseli stydět. V té době však měli k dispozici kompletní kádr. To se momentálně nedá říct, jelikož je kádr neustále sužovaný zraněními. 

Uvidíme, v jaké okleštěné sestavě nastoupí v sobotu. Zápas opět můžete sledovat na TVCOM. 


TVCOM: http://bit.ly/tvcomnhnymbac

Adam Choleva: “ V sobotu to bude pro nás malý svátek, kdy přijede mistr z Nymburka. My opět budeme hrát v mládežnické rotaci, kdy budeme chtít dáte opět prostor mladým hráčům ať už to bude na 2, 3, 5 nebo 10 minut. Každá minuta proti českým reprezentantům je pro ně dobrá. Chceme podat podobně sympatický výkon, který jsme podali v Nymburce, i když nám bude chybět Waterman. Primárně musíme zastavit rychlý přechod, dále budou mít výškovou převahu. Je třeba dobře komunikovat v obraně a nebát se zvednou otevřené střely, což je pro nás v poslední dobou trochu problém. Každá volná pozice proti mistrovi je tak trošku dárek a hlavně se musíme vyvarovat ztrát v útoku, jelikož pak následuje smrtící protiútok.”

 

Absence: Nábělek, Šiška, Svoboda, Týml

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

15

hodin

36

minut

45

vteřin

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)