V sobotu přivítáme Olomoucko.

V sobotu opět doma.

ČÍST DÁLE

10. 3. 2022

Preview: NH Ostrava vs BK Redstone Olomoucko: 

Datum:12.3. 2022, v 17:30

Kolo: 8. kolo skupiny A2

V sobotu se odehraje odkládaný zápas 2. kola skupiny A2. Původně se měl odehrát v půlce února, ale z důvodu nemoci v hostujícím družstvu se musel odložit. Avšak nebude to první duel těchto soupeřů ve skupině A2. Již jeden zápas na palubovce Olomoucka mají za sebou svěřenci Adama Cholevy. A z tohoto zápasu odešli poraženi. Na vině je především jejich laxní vstup do utkání a podání možnosti dostat se do vedení pro domácí tým. Ti si své vedení uhájili až do samotného závěru. Navíc do týmu na Hané přišli další zahraniční hráči.  Střeleckou potenci týmu by měl vylepšit Daquan Bracey. Rodák z Baltimore se přesunul z Turecka, kde hrál druhou nejvyšší soutěž za tým Akhisar Belediye. Čtyřiadvacetiletý hráč byl nejlepším střelcem klubu s průměrem 22,6 bodů na zápas.

Druhým nováčkem v sestavě Olomoucka je Freddie McSwain. V průběhu sezony si zahrál v Lucembursku a Makedonii, dříve působil v Kanadě, Brazílii a Rakousku. Během studií hrál NCAA za Indianu. Na Hanou dorazil z celku KK Kumanovo z makedonské Superligy, ve které dával přes třináct bodů na zápas a sbíral v průměru přes pět doskoků.

Vzájemné duely v základní části:

Oba duely v základní části skončily vítězně pro NH. Jak v říjnovém souboji doma, tak pak na Mikuláše na Hané do zápasu skvěle vstoupili, půjčovali si rychle a správně míč a nedopustili v zápase žádné nervy v závěru utkání. 

Souboje v základní části:

NH Ostrava : BK Redstone Olomoucko: 86:81

BK Redstone Olomocko: NH Ostrava: 71:87

Saša Jankovič před zápasem: " V sobotu přivítáme poprvé doma ve skupině A2 Olomoucko. To nedávno posílilo o dva zahraniční hráče a ve středu opět vyhrálo. Čeká nás jistě těžké utkání ale chceme být opět úspěšní!"

INFO pro fanoušky: Kdo bude chtít kartičku svého oblíbeného hráče, tak ať v poločase vyhledá tiskového mluvčího u stolku časoměřičů.  Ten vám ji rád předá.

TVCOM: https://bit.ly/tvcomnholomou

 

 

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)