V sobotu se utkáme s Brnem.

ČÍST DÁLE

8. 11. 2019

NH Ostrava vs mmcité1 Basket Brno

Kolo: 8

Datum: 9.11.2019

Vzájemná bilance z loňka: 0:2

 

V 8. kole přivítají ostravští basketbalisté celek z Brna. Ten v dosavadním ročníku ještě stále nepoznal chuť vítězství. Přitom tým kouče Růžičky nehraje špatný basketbal a například v zápase v Děčíně ho dělil od vítězství opravdu jen kousek. O výhře tenkrát rozhodla vítězná střela Lamba Autreyho. Moravané měli nejlepšího střelce ve svém dirigentovi Smithsonovi s 12 body. Následovala pak porážka od mistrovského Nymburka v domácím prostředí 71:101. 

Podobně na tom byl také ostravský tým, který v domácím prostředí jasně nestačil na regionálního rivala z Opavy.  Proti výborně hrajícímu kapitánovi hostí Jakubu Šiřinovi, který z obrany domácích udělal trhací kalendář se domácím hrálo opravdu velmi těžko.  

V sobotu to však pro oba dva celky bude jistě jiný zápas. Brno již velmi prahne po první výhře v sezóně a domácí se již také budou chtít nadechnout po dvou porážkách k lepším výkonům. Zda se to podaří to se dozvíme v sobotu večer. Zápas můžete mimo jiné také sledovat na TVCOM. 

Partnerem zápasu je společnost Pavlovín.

 

Z tábora soupeře:

Tým z druhého největšího města naší republiky přijíždí do haly Tatran s poměrně novým mužstvem. Z loňského kádru zůstalo jen torzo. V létě udělal tým nejprve změnu na trenérském postu, kde pozici hlavního kouče obsadil Lubomír Růžička, který přišel ze Svitav. Ten si přivedl na rozehrávku svého bývalého svěřence ze Svitav Bryana Smithsona. Další novou tváří je Petr Heřman, který přichází z NCAA. Tým se již v rozběhnuté sezóně rozloučil s jedním pivotem, který odešel na Slovensko. Do týmu pak přišly za něj hned dvě náhrady. Kavaš v týmu zůstává a Senegalec Diatta je prozatím na zkoušku. Tým pak ještě doplnil křídelník Novotný, který přišel z Kolína. Brňané zatím stále čekají na první výhru v této sezóně. 

Radek Pumprla před zápasem říká: "V sobotu nás čeká důležitý domácí zápas proti Brnu, které zatím stále nevyhrálo. V posledních zápasech ale předvádějí solidní výkony. Věřím, že my však nebudeme první tým, který jim dopřeje výhru.”

TVCOM: http://bit.ly/nhbrnotv

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

03

hodiny

41

minut

08

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále