V úterý je na programu derby s Opavou.

Netradičně v úterý derby s Opavou.

ČÍST DÁLE

1. 11. 2021

Preview: NH Ostrava vs BK Opava

Kolo:11.

Datum: 2.11.2021, v 17:30

Partner zápasu: STK Ritz

Netradičně v úterý večer se v ostravské hale Tatran odehraje další ligové kolo. Svěřenci trenéra Cholevy tentokrát přivítají svého regionálního rivala z Opavy. Souboje těchto sousedských měst v Moravskoslezském kraji jsou vždy kořením pro místní fanoušky. V poslední době odcházejí jako vítězové hlavně Opavané. Poslední výhru si NH připsalo v roce 2016. 

V přípravě na tuto sezónu se tyto dva celky také potkaly a Opava tento duel vyhrála 84:80.

Nyní se blíž podíváme na opavský celek.

Z tábora soupeře

Tým trenéra Czudka je známý svojí stálostí a do kádru před sezónou nepřicházejí hráči ve velkém počtu, tak jako v jiných klubech. Před touto sezónou však udělali Slezané výjimku. Pod koš přišel Mattias Markusson. Tento 220 cm vysoký obr ze Švédska nejen, že na první pohled udivuje svoji výškou, ale chytl se také výkony .V průměru sbírá 14 doskoků na zápas k tomu přidává i necelých 13 bodů . I díky těmto číslům si vysloužil oceněnění MVP za měsíc září. 

Společně s ním můžeme ve žlutomodrém dresu najít zkušené ligové harcovníky Gniadka, Kouřila, Jurečku či reprezentačního rozehrávače Jakuba Šiřinu.  Po roční pauze se do ligového kolotoče vrací také Radim Klečka. V letošní sezóně Opavané drží druhé místo s bilancí 7:2.

Úterní zápas můžete sledovat také na TVCOM. Ti z vás, kteří dorazí do haly, tak si prosím vezměte cokoliv bílého. Vytvoříme tak BÍLÉ PEKLO!

 

Saša Jankovič před zápasem: "V úterý přivítáme v regionálním derby Opavu. Ta se opírá o hru svého rozehrávače Šiřiny a také výborně doskakujícího Markussona.  Do utkání musíme vstoupit s plnou energií a zápalem a budeme se snažit odčinit sobotní nepovedené utkání na půdě Kolína. Prosíme fanoušky, ať přijdou naše hráče podpořit v čemkoliv v bílém a společně vytvoříme BÍLÉ PEKLO."

TVCOM: https://bit.ly/nhopavatvcom

#tojebasketbal

#KooperativaNBl

#OVAvsOPA

 

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

02

dny

08

hodin

10

minut

52

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále