Ve středu je na programu regionální derby!

ČÍST DÁLE

16. 11. 2020

Preview: NH Ostrava vs BK Opava

Datum: 18.11.2020

Kolo: 10

 

Nejvyšší basketbalová soutěž mužů se po restartu opět rozbíhá a ve středu do něj zasáhnou také ostravští basketbalisté. A to rovnou zápasem s regionálním rivalem z Opavy. 

Ten již stihl odehrát po restartu soutěže jedno utkání. Na domácí půdě celkem s přehledem porazili Opavu. Jejich nejlepším střelcem týmu trenéra Czudka byl s 19 body Jan Švandrík . Jen o bod míň přidal Jakub Slavík. Hosty držel ve hře především Tomáš Vyoral s Prokopem Slaninou. 

Konečné skóre nakonec bylo 85:69.  

Domácí vstoupí po restartu soutěže zpět do ligového kolotče až tímto utkáním. Ještě před nucenou pauzou si drželi výborné skóre 3:3. Mohou se pyšnit cenným skalpem silných Svitav či Olomoucka. 

Uvidíme, jak si povedou ve středečním zápase.  Zápas se musí odehrát bez diváků. Nicméně v přiloženém odkazu si již teď můžete dát zápas do záložek svých prohlížečů a sledovat ho z něj. A aspoň tímto způsobem můžete podpořit domácí borce. 

Petr Bálint před zápase: " Po dlouhé pauze nás čeká zápas s jedním z nejlepších a nejsehranějších týmů KNBL. Navic do zapásu nastoupíme s nevýhodou nerozehranosti. Náš soupeř po dlouhé pauze už jedno vitězné utkáni proti Pardubicim odehrál v pondělí. To ale neměni nic na tom, že po celkem dobrém začátku ligy by jsme rádi na naše výkony navázali. Hráči i my všichni se na restart ligy těšíme. Na to, aby se nám povedlo odehrát dobrý zápas, se musíme vyvarovat chyb, ktere zkušení hráči Opavy nekompromisně trestají."

Z tábora soupeře:

Náš středeční tým před touto sezónou prošel určitými změnami v týmu. Tým opustilo duo Dragoun - Bujnoch (Svitavy) nebo také křídelník Vojtěch Bratčenkov. Ani přes tyto změny však Opavané chytli začátek sezóny a prozatím není znát, že by jim ty změny příliš ublížili. Hru diriguje Jakub Šiřina společně se zkušenými Luďkem Jurečkou či Martinem Gniadkem.

 

TVCOM:  https://bit.ly/3kGWSX8

 

 

 

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)