Z Děčína se vracíme s výhrou!

Ze severu Čech přivážíme plný počet bodů.

ČÍST DÁLE

19. 9. 2021

Review: BK Armex Děčín: NH Ostrava 70:73 (20:18, 35:43,57:61)

Kolo:1

Datum: 18.9.2021

 

V sobotu vstoupili ostravští basketbalisté do nové sezóny KNBL. Jako první je čekal těžký soupeř z Děčína. Ten před touto sezónou posílil svůj tým o ostravského odchovance Matěje Svobodu. A ten byl v zápase nejlepším střelcem svého týmu s 28 body. Ani jeho body však nestačili k výhře domácích.Ti sice měli vždy lepší vstupy do začátků čtvrtin, ale hosté se dokázali včas vzchopit a postupně převzít iniciativu utkání. Mít jen o trochu přesnější muška, tak by měli vyšší vedení, se kterým by šli do šaten. Skóre na tabuli po 20 minutách  bylo 43: 35 ve prospěch hostů. Ostravany velice dobře po celou dobu utkání dirigoval Ubilla, který v závěru závěsu zachoval klidnou hlavu a dovedl svůj tým k první výhře v sezóně. Zároveň byl také s 21 body a  2 asistencemi nejlepším střelcem hostí.

Dále bylo velice produktivní duo podkošových hráčů hostí Radukič - Bohačík. U Válečníků stojí za zmínku Šiška (10) a Dodd (12).

Další zápas čeká svěřence trenéra Cholevy již ve středu, kdy se opět vydají přes celou zemi na sever Čech. Tentokrát však do Ústí nad Labem. 

Body Ostravy: 21 Ubilla, 14 Radukič,12 Bohačík, 8 Vann, 5 Dedek, 4 Šmíd, 3 Lukáč, Heinzl, Nábělek, Johnson po 2

Trojky: 8:8

Doskoky: 42:26

 

 

Ohlasy po utkání: 

Adam Choleva (trenér NH Ostrava): ”Měli jsme dalekou cestu, přijeli jsme o dvě hodiny dřív, chtěli jsme se pořádně rozcvičit, to se sice povedlo, ale start byl 7-0. Bylo to spíš z chyb a tím, že jsme netrefili volné střely, zato Děčín ano. Pak to bylo jako na houpačce, třeba slepené dvě trojky, tahalo se to až do koncovky a tam jsme byli šťastnější. Kredit Děčínu, byl to výborný zápas.” 

Tomáš Grepl (trenér BK ARMEX Děčín): ”Utkání se hodnotí velmi těžko. My jsme delší část tahali za kratší konec. Když se pak hosté dostali do vedení, tak jsme nedokázali zastavit útok Ostravy a to byla obrovská škoda. Protože i když jsme byli oslabení, po různých nemocech a nebyli jsme komplet, tak jsme na vítězství měli. V takto vyrovnaném zápase jsme ale měli 19 ztrát a dovolili jsme soupeři 15 útočných doskoků, a to se těžko vyhrává. Nezbývá než pogratulovat Ostravě k výhře, a my se musíme připravit na další zápas.” 

Matěj Svoboda (křídlo BK ARMEX Děčín): ”Je jasné, že takový start jsme si nepředstavovali. Samozřejmě víme, že těsně před startem zraněný Tomáš Pomikálek je pro nás citelná ztráta, je to podstatná část tohoto týmu, ale to není žádná výmluva. Měli jsme na to i tak. Měli jsme dobrý začátek, lepší a horší úseky. Klíčové bylo, že jsme udělali moc zbytečných chyb. Některých ztrát jsme se měli vyvarovat, taky jsme soupeře nechali moc doskakovat. Co se týká Ostravy - Many Ubilla dnes ukázal svou kvalitu, dovedl NH k vítězství, umí řešit pick and roll situace, je na tom hodně silný a my jsme v koncovce nedokázali odpovědět. Tyhle zápasy chceme doma vyhrávat.”

B

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

18

hodin

38

minut

12

vteřin

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)