Z Opavy si odvážíme porážku o 12 bodů.

Základní část zakončujeme porážkou.

ČÍST DÁLE

22. 1. 2022

Review: BK Opava vs NH Ostrava

Kolo: 22.

 

V posledním kole základní části zavítali Ostravané k regionálnímu rivalovi do Opavy. Slezané před tímto utkáním čekali na výhru v novém kalendářním roce.

A povedlo se jim to až v dnešním televizním utkáním. Ostravané v tomto utkání nemohli počítat ani s jedním ze svých dvou rozehrávačů a také s Filipem Šmídem. Navzdory této komplikaci si však v utkání vedli více než znamenitě. Prakticky celé utkání drželi s favoritem krok a párkrát se dostali i do mírného vedení.

Bohužel koncovka patřila Opavě, kteří si nakonec připsali výhru.  Nejlepším střelcem hostů byl s 18 body Radukič. 15 bodů přidal Vann.

Již ve středu čeká Ostravany pohárové utkání na domácí palubovce proti Brnu. 

 

Kryštof Vlček (asistent BK Opava): „Oslabená Nová huť hrála bez zábran. Několikrát v zápase nám nescházelo mnoho, abychom Ostravě odskočili na rozhodující náskok. Nestalo se a NH se držela až do úplného závěru. Dnes zasluhuje pochvalu Rosťa Dragoun, který podle statistik nehrál výrazný zápas, ale výborně pokryl ostravského Vanna a to byl klíč k úspěchu. Nehrajeme dobře, a tak výhra je cenná.”

Jakub Šiřina (rozehrávač BK Opava): „Není umění vyhrát, když se daří. Nám se teď nedaří, hlavně v útoku. Nenacházíme volné pozice a nepadá nám to z dálky. Proto dnešní výhra je cenná. Ostrava přijela v oslabené sestavě a hrála naprosto bez zábran. Hráči NH věděli, že nemají co ztratit a drželi se až do poslední minuty.”

Saša Jankovič (asistent NH Ostrava): „Musím pochválit naše hráče za dnešní výkon, každý kdo nastoupil, hrál na sto procent. Bylo to takové play-off utkání z naší strany. Opava vyhrála zaslouženě.”

Dominik Heinzl (pivot NH Ostrava): „Stačili jsme Opavě na doskoku i trojkách a to je velmi pozitivní. Dnešní výkon by měl být odrazovým můstkem pro utkání skupiny A2, kde bychom chtěli uspět a postoupit do play-off. Je to ještě daleko, ale proč ne.”

Stats: https://bit.ly/statsopava

 

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)