Ze severu Čech se vracíme s porážkou.

Na severu Čech bez úspěchu.

ČÍST DÁLE

25. 11. 2020

:Review: BK Armex Děčín: NH Ostrava 94:75

Kolo: 7

 

.Dnes čekala ostravské basketbalisty daleká ceta na sever Čech. S tamějšími Válečníky se utkali v dohrávaném 7. kole.  Do zápasu nemohl zasáhnout hostující kapitán Petr Bohačík a to se ukázalo jako jeden z faktorů porážky .

Lídr týmu citelně chyběl na doskocích, což je jeho královská disciplína. Toho domácí dokázali bohatě využít a po celý zápas vesměs byli ve vedení, který si dokázali udržet a zápas vyhráli. 

Nejlepšími střelci hostů byli s 16 body shodně Waterman a Heinzl.  Nyní čeká Ostravany turnaj v Polsku. V hlavním městě našich východních sousedů se postupně utkají s domácí Legií, Pardubicemi a Argem BMSLAM Stal Ostrow.

 

 

 

 

Trenéři po utkání
Peter Bálint, trenér NH Ostrava: "Několikrát jsme se dostali v utkání pod ztrátu deseti bodů a hráli jsme to, co bychom chtěli hrát. Pak ale přišly různé momenty, třeba naše chyby nebo jiné chyby, a soupeř toho okamžitě využil, čímž se dostal na plus deset a víc, a to ho uklidnilo. Zkrátka, když jsme se dostali na dostřel, vlastními chybami nebo jinými, jsme se nedokázali dotáhnout. To rozhodlo, v závěru už to bylo vabank, mi jsme neproměnili pár našich akcí a soupeř to potrestal trojkou nebo košem. Z naší strany to byl solidní zápas nějakých pětatřicet minut, pak jsme to chtěli zlomit, ale nepovedlo se. Samozřejmě, že nám chyběl také pivot Bohačík. Kvůli tomu jsme prohráli na doskoku s Děčínem, který letos prohrál v této statistice snad s každým. Bohačík, to je třináct doskoků do plusu, deset až dvanáct bodů do plusu, ale především klid a zkušenost."  
Tomáš Grepl, trenér BK ARMEX Děčín: „Pro nás se nic nemění, musíme dál pracovat, protože jsme bití v mnoha ohledech, což se na mladém týmu hodně projevuje. Ale za vítězství jsme samozřejmě strašně rádi a využili jsme toho, že Ostrava přijela bez Petra Bohačíka, což je nejlépe doskakující a nejužitečnější hráč ligy. Bylo to znát a měli jsme sedmnáct útočných doskoků, což jindy nemáme. Po našem maratonu, kdy jsme v osmi dnech odehráli čtyři zápasy, nebyl náš výkon příliš dobrý. I proto si výhry vážíme. Dnes nám vypadl Mach z podkošové sestavy, proto jsme využili služeb Roberta Landy, který se sám nabídl a za jeho odehrané čtyři a půl minuty jsem rád. Všechny týmy v soutěži jsou zkušenější, než my, ale dnes se to při absenci Bohačíka vyrovnalo. Byly proti sobě dva týmy, které mají na soupisce řadu mladých hráčů, a kvůli tomu jsme ustáli nápor soupeře zkraje druhé půle, který jsme v jiných zápas neustáli a prohráli jsme. Jsem rád, že všichni mladí hráči dnes dostali "čuchnout"."   

Hráči po utkání
Filip Šmíd, křídlo, NH Ostrava: „Skóre dnes určitě neodpovídá průběhu zápasu. Odehráli jsme zde dobré utkání, jen na konci nám asi trochu chyběly síly. Také nám hodně na doskoku chyběl Petr Bohačík, což byla alfa a omega tohoto utkání. Děčín nás přeskákal jak při osobní, tak zónové obraně. Šťávu jsme měli tři čtvrtiny, pak jsme odešli.“
Filip Kroutil, křídlo BK ARMEX Děčín: „S jednadvaceti body? Spokojenost! S vítězstvím? Spokojenost! Řekl bych, že to byl náš nejlepší týmový výkon. Do zápasu jsme vstoupili s velikou energií a v celém průběhu nepřišel náš nějaký veliký kiks, po kterém bychom se dostali do bodové ztráty. Myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené. Měli jsme v minulých zápasech veliké problémy se začátkem druhého poločasu, dnes jsme třetí čtvrtku opět prohráli, ale byl tam nějaký náš pokrok, takže se domnívám, že to bude další zápasy jen a jen lepší. Je také fajn, že se dnes do skórování zapojilo více hráčů. Hned je to lepší výsledek, hned zápas lépe vypadá.“

BK ARMEX Děčín - NH Ostrava 94:75
Body Děčína: Pomikálek 22 (1x 3, 8 doskoků, TH 7/7), Kroutil 21 (3x 3), Šiška 12 (1x 3, 5 asistencí), Žikla 11 (1x 3), Ježek 10 (1), Grunt 7, Kotásek 5 (5 asistencí), Boyko 4, Skalička 2, Bobek 0, Vlasák 0, Landa 0.
Body Ostravy: Watermann 16 (6 doskoků, TH 10/10), Heinzl 16 (6 doskoků), Alleyn 14 (1x 3), Šmíd 12 (2), Pumprla 8 (4 asistence, 6 získaných faulů), Lukáč (1x 3), Týml 4, Havlík 0, Svoboda 0, Snopek 0. 
Střelba za 2 body 27/38:20/37, za 3 body 7/33:4/21, TH 19/27:23/31. Doskoky 44:31 (útočné 17:11), asistence 13:9, ztráty 12:18, fauly 28:26.

Čtvrtiny: 22:16, 24:18, 19:22, 29:19

Rozhodčí: Baloun Jan, Blahout Petr, Hartig Lukáš

Komisař: Hlaváček Pavel

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

06

hodin

47

minut

15

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále