Basketbalisté NH vstupují do své 71. sezóny

Ostravské basketbalisty čeká 71. sezóna.

ČÍST DÁLE

10. 9. 2024

Letní pauza bez ligového basketbalu pomalu končí a již 21. září se opět naplno rozjede

Kooperativa NBL. Ostravští basketbalisté do ní vstoupí zápasem na půdě svého tradičního

rivala z posledních let, Děčína. Na domácí půdě se představí poprvé ve středu 25. září od 18:00 proti Písku před televizními kamerami.

Do nové sezony vstupuje klub s třemi zkušenými hráči. Martin Gniadek se po 11 letech vrací z Opavy, Kahlil Thomas a pak jedna z ikon celé Kooperativa NBL - Lamb Autrey. Zejména do Lamba Autreyho vkládá vedení velké očekávání, které s sebou tato hvězda ligy přináší. 

Jsme velice rádi, že můžeme přivítat v našich řadách tak zkušeného hráče, jako je Lamb a těšíme se až ho uvidíme v našem dresu,říká k příchodu hráče generální manažer Tomáš Ostarek.

Po loňské sezóně se klub rozloučil s triem Američanů (Madden, Williams a Rhodes) a také s Davidem Jaklem, který přestoupil do Zlína. V trvalý přestup se pak změnilo hostování Kevina Týmla v Písku. Změna se udála také na pozici kondičního trenéra, kde po třech letech dobře odvedené práce střídá Davida Šotlíka na jeho pozici Vojtěch Štajner.

“Klub se i nadále soustředí na práci s fanoušky, pro které připravuje výjezdy na venkovní zápasy, pořádá sledování zápasů v domácí klubovně a pracuje na pořádání pravidelných setkáních s fanoušky,” dodává Jiří Týn za marketing klubu.

Na tradiční předsezónní tiskové konferenci byl představen cíl pro letošní sezónu. A ten je jasný! Dostat se znovu do semifinále!

Kouč Adam Choleva představil všechny posily a řekl k nim pár slov. 

“Spojovačem mezi kabinou a mnou by měl být Martin Gniadek, který se vrací po letech do domovské haly. Věříme,že svoji zkušeností nám pomůže hned ze začátku soutěže a umí si poradit ve svízelných situacích. Nechce prohrát za žádnou cenu. “ říká k opoře týmu ostravský kouč

“Naší ambicí je být o stupínek výš než loni! Víme však, že to bude těžké a cesta k medaili bude dlouhá.”

“Větší tlak bude na české hráče a záleží na nich, jak se s tím poperou.”

"Dále pak je zde Lamb Autrey, který je de facto největší posila a přichází z druhého celku loňské sezóny - Ústí.” Třetím do party je pak Kahlil Thomas, který přichází na místo Williamse a Stevense.”představuje posily před sezonou ostravský lodivod. Nesmíme také zapomenout na dravé mládí v podobě Jakuba Mršťáka a Adema Gurbuze, jenž jsou líhní ostravské mládeže.

Ostravského kapitána Štěpána Svobodu těší, jakým způsobem zapadli nové tváře do týmu. Příjemně ho překvapil již zmíněný Martin Gniadek,na kterém dle jeho slov nebylo poznat, že strávil přes 10 let v Opavě a hned zapadl. Dále také ocenil práci s fanoušky, kterému se klub poslední 3 roky intenzivně věnuje a také fakt, že fanclub jezdí na venkovní zápasy a podporuje tým.

Sám Štěpán si pochvaluje i fakt, že každoroční derby s Opavou jsou již poslední roky vyrovnanější než tomu bylo před lety a věří, že v případě opětovného střetu s regionálním rivalem v play off, opět postoupí dál.

Cena vstupenek na příští sezónu jsou nastaveny na 120 Kč pro dospělé a 80 Kč pro děti a mládež, ceny permanentek na 1290 Kč na základní část včetně play-off.

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

23

hodin

30

minut

20

vteřin

vs.

21. 9. 2024 18:00

ARMEX Sportcentrum - Děčín 1, 1. kolo - Základní část

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

4. MÍSTO

Základní část0 VÝHER / 0 PROHER (0 %)