Z Pardubic si vezeme druhou výhru v sezóně !

Výborným týmovým výkonem k druhé výhře v sezóně.

ČÍST DÁLE

12. 10. 2024

V duelu dvou celků bažících po druhé výhře se v Pardubicích překvapivě v lepším světle ukázali hosté z Ostravy, kteří i bez lídra Autreyho (a dlouhodobě zraněného dua Majerčák - Janů) vyšplhali až do 23bodového vedení a vezou tak domů velecennou výhru (83-90).

V první čtvrtině (19-23) ještě Beksa (bez Simonidese) díky svým podkošovým mužům dokázala čelit smršti ostravských bodů z druhých šancí, ze zisků a trojek, ale ve druhé už NH z 25-27 pláchla v závěru půle až na rozdíl dvanácti bodů, když skórovala ze všech pozic, a naopak domácím se dařilo jen nárazově a ještě nabrali 11 ztrát. To Ostravu hřála trojková převaha (3-8), tucet bodů z druhých šancí a hlavně 49 nastřílených bodů. Ve třetím dějství se prohloubila pardubická ofenzivní mizérie a Ostrava z trojek i zpod koše vytáhla své vedení až na 23 bodů v úvodu poslední čtvrtiny. Domácí se pak ještě vyhecovali a ze ztrát soupeře vytěžili snížení, ale na sedm bodů se dostali až v závěrečné minutě.

Opřeli se víc jen o trio Brunk (17+11 doskoků), Williams (16) a Kovář (15). V dresu NH řádil ex-pardubický Michal Svoboda (22), přidali se Bailey (16+7 doskoků), Škranc (14) a Sidarevičius (14+6 asistencí). Vítězové měli lepší trojky (24/7 - 35/13) a šestky (14-19), Beksa kontrovala zpod koše (48-30).

Jan Šotnar (trenér BK KVIS Pardubice): „Já bych se chtěl v první řadě omluvit příznivcům pardubického basketbalu, protože to, kam jsme se dostali, nikoho netěší. Dnešní zápas byl vrchol začátku soutěže, který pro nás není výsledkově dobrý. Chvilku byl dobrý herně, ale teď už ani herně. Já za to beru obrovskou zodpovědnost. Skladba týmu mnou byla velmi ovlivněna. Koncept, který hrajeme, jde za mnou, protože jsem hlavní trenér týmu. Jde samozřejmě o složité období v mé trenérské kariéře, poněvadž jsem se v takové situaci ještě neocitl. Co se týče zápasu, myslel jsem, že do něj vstoupíme tak, že tým chce Ostravu porazit, ale hosté hráli s větší energií. Na nás byla deka. Ačkoliv to skončilo o 7 bodů, z herního pohledu to bylo fiasko.”

Luboš Kovář (power forward BK KVIS Pardubice): „Já k tomu mám asi tři věci. První je, že bych se chtěl mluvit fanouškům za to, jak jsme dneska hráli. Fanoušci fandili celý zápas, snažili se nás podporovat. Bohužel, bylo to k ničemu. Za to bych se jim chtěl omluvit. Druhá věc je, kdybych měl vypíchnout jednu věc, kterou jsme udělali dobře, tak to, že jsme i za stavu minus 23 bodů bojovali a nakonec to stáhli na 7 bodů. Aspoň něco pozitivního z naší strany se dá vypíchnout. A třetí věc, když dostaneme doma 90 bodů, tak nemůžeme vyhrát s nikým. Takhle bych to shrnul. Ještě jednou bych se chtěl omluvit našim fanouškům. Doufám, že můžu mluvit za celý tým, že tohle už se nestane.”

Adam Choleva (trenér NH Ostrava): „My jsme se v prvé řadě semkli. Věděli jsme, že nebude hrát Lamb Autrey, potřebovali jsme se chytnout v obraně po těch předchozích bídných výkonech. Padlo to na úrovnou půdu. Od první minuty jsme šlapali, vytvářeli jsme tlak na rozehrávače Šišku s Lukešem, nepustili jsme Pardubice do jejich tempa. Myslím, že to rozhodlo. Navíc v našem útoku nám to padalo: Michal Svoboda, Martin Gniadek, David Škranc dal neuvěřitelné trojky... Od nás to byl povedený zápas. Teď ze všeho nejvíc potřebujeme trénink. Měli jsme velkou fluktuaci hráčů, takže teď vítáme rozpis, kdy se bude hrát týden co týden. Výhra v Pardubicích samozřejmě posílí naše sebevědomí.”

Michal Svoboda (křídlo NH Ostrava): „Určitě jsme rádi za vítězství, ale na konci to bylo takové... Báli jsme se o výhru až do konce. Myslím si, že to, co jsme chtěli, aby Pardubice neudělaly, jsme udělali my: vytvořili jsme si větší náskok. Koncovka ale byla z naší strany hodně ustrašená, na to si musíme dát v příštích zápasech pozor. Důležité bylo, že jsme si dokázali pohlídat nástup Pardubic do všech čtvrtina, hlavně do třetí čtvrtiny. Super bylo, že jsme si vytvořili 20bodový náskok, to byl polštář, který nám pomohl k vítězství. Dneska jsme se také opřeli o obranu. Od první čtvrtiny jsme po domácích šlapali.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

18

hodin

33

minut

14

vteřin

vs.

19. 10. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 8. kolo - Základní část

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

83:90

19:2339:4952:72

12. 10. 2024 17:30

hala Sportovní gymnázium - Pardubice, 7. kolo - Základní část

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

9. MÍSTO

Základní část2 VÝHRY / 5 PROHER (28.6 %)