Ani ve druhém venkovním zápase v této sezóně jsme se neradovali z vítězství.

Ze Svitav se vracíme s porážkou o 11 bodů.

ČÍST DÁLE

1. 10. 2016

Review Dekstone Tuři Svitavy – NH Ostrava : 71: 60 ( 15-19, 25-19, 19-9,13-17)

Kolo:3

Datum. 1.10.

Místo: SH Na Střelnici, Svitavy

 

 

 

První říjnovou sobotu náš čekal druhý výjezd v této sezóně. Dnešním soupeřem byly Svitavy.

Ty před sezónou notně posílily. Do kádru kouče Petra přišli takoví borci jako Rosenboro, Bannister, Mickelson či Vučica.

Náš tým nastoupil do dnešního utkání v sestavě Guercy, Bratčenkov, Sterling, Bohačík a Sevlie.

A zpočátku to vypadalo velice slibně. V útoku i v obraně to šlo a také proto jsme vyhráli první periodu 19:15.

S nástupem do druhé desetiminutovky však začal zápas nabírat jiné obrátky. Soupeř se k naší smůle rozehrál, dělal méně chyb a ztrát a naši obranu, která byla dnes velice slabá, nekompromisně trestal.

25 bodů za druhou čtvrtinu je velké číslo, které svědčí o tom, jak jsme dnes špatně bránili.

 

Ve druhém poločase se už obraz hry nezměnil. Skóre naopak narůstalo a když měli domácí dostatečný náskok, tak nechali své stěžejní hráče odpočívat.

Náš kouč nechal již při rozhodnutém stavu nasbírat první minuty Zdeňkovi Jakubu, pro něhož to byly první minuty v nejvyšší soutěži.

Tento zápas je nutno hodit za hlavu a soustředit se na středu, kdy v domácím prostředí přivítáme Prostějov. Začínáme v tradičním čase a opět budeme potřebovat vaši podporu.

 

 

Ohlasy:

Dušan Medvecký – trenér NH Ostrava „Jak jsem byl spokojený minule po zápase, jak jsem byl spokojený v Děčíně, tak dneska jsem naštvaný, protože jsme kromě první čtvrtiny odchodili celý zápas. Nedostali jsme se vůbec do nějakého rytmu. Nechali jsme se ukolébat hrou Svitav, která nám vnutila svojí hru. Pokud chceme hrát někde basketbal, tak musíme ten basketbal hrát rychleji, a ne jak profesoři, což my nejsme. Nechytli jsme dneska ofenzivní rytmus, ale to je zase tím, že jsme hráli strašnou obranu. Dostali jsme ve druhé čtvrtce pětadvacet bodů. Jsem zklamaný dneska naší hrou. Hlavně co se týče nasazení. Nechci mluvit o českých nebo zahraničních hráčích. Zklamali jsme jako celý tým. Na druhou stranu, někteří by ty lídři být měli, ale dneska jsme žádného lídra neměli. Gratulace Svitavám k vítězství.“

 

Stanislav Petr – trenér DEKSTONE Tuři Svitavy „Díky za gratulaci. Samozřejmě, že jsme rádi, že jsme zvládli domácí zápas. Byli jsme pod malým tlakem. Začátek byl takový opatrný. Vypadalo to, že jsme se ještě toho zápasu báli. Krom v té první čtvrtině jsme odvedli dobrou práci v obraně. Snažili jsme se maximálně bojovat. Co se týče proměňování šanci, tak jsme byli jak na dvojkových, tak trojkových střelách procentuálně lepší. Akorát mě mrzí, že ve třetím zápase máme více jak dvacet ztrát. S tolika se velmi těžko hraje. Když dokáže mít za zápas deset, dvanáct ztrát, tak je to úplně někde jinde. My díky těm ztrátám hrozně pomáháme.“

 

Jan Koloničný – pivot, NH Ostrava „My jsme mladý tým. Musíme bránit, musíme běhat, a to jsme dneska nesplnili. A proto jsme prohráli.“

 

Tomáš Teplý – křídlo, DEKSTONE Tuři Svitavy „Určitě jsme rádi, že jsme konečně vyhráli. Určitě nás to posune dál. Jak říkal trenér, pořád máme hodně ztrát, což těm soupeřům dáváme moc šancí na druhé střely. Dneska se nám podařilo ubránit ostravské stěžejní hráče. To si myslím, že rozhodlo utkání.

 

Body domácí: Mickelson 13, Roseboro 13, Jacobs 9, Bannister 9, Teplý 9, Mays 6, Špaček 5, Vučica 4, Vaňák 2

Body hostů: Guercy 12, Bratčenkov a Bohačík po 9, Klímek a Sevlie po 8, Smith 5, Lezco, Alič a Medvecký po 3.

MVP: Bannister

Livestats: https://goo.gl/MIjbM0

 

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

05

dnů

12

hodin

02

minuty

35

vteřin

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále