Mikoličova trojka nás stála vítězství.

Na druhou výhru v sezóně stále čekáme.

ČÍST DÁLE

31. 10. 2016

Review ze zápasu NH Ostrava : MMCITÉ BRNO 74:77 (20:16, 19:27, 17:7, 18: 27)

Kolo: 9

 

 

Netradičně v pondělí jsme se před televizními kamerami utkali s posledním celkem soutěže, Brnem.

To společně s naším celkem mělo před dnešním zápasem jen jednu výhru.

V dnešním zápase se také domácím fanouškům představila naše nová akvizice, Deshawn Painter.

Ten přišel právě z Brna a tak se chtěl před svými někdejšími spoluhráči vytáhnout. A vcelku se mu to podařilo. Nasázel 25 bodů a přidal 15 doskoků.

Bohužel ani to nestačilo k tomu, abychom si připsali druhou výhru v sezóně.

Zápas jsme velice slušně začali a dostali jsme se do slušného vedení. Pak jsme začali hrát hodně individualisticky a soupeř se začal dotahovat. V poločase už vedl 43:39 a na nějaký zvrat to z naší strany moc nevypadalo.

Druhý poločas jsme začali manko soupeře dobrou obranou stahovat.  V poslední periodě jsme se dokonce dostali do vedení o 6 bodů, ale zbytečné ztráty, probuzení Zachrly nám opět vzaly vítr z plachet. Hosté se opět dostali do vedení, které jsme však 30 vteřin před koncem stáhli na 74:74 zásluhou Paintera.

Hosté měli 20 vteřin na útok, který se jsme ještě stečovali do autu a zbývalo 11 vteřin. Hostům se podařilo rozehrát na Mikoliče, který nasadil k dalekonosné trojce a k neštěstí pro nás ji proměnil.

Hosté si odváží šťastné vítězství.  Náš tým stále čeká na druhou výhru, kterou snad získáme již v sobotu, kdy zajíždíme do Jindřichova Hradce.

Sympatický výkon dnes předvedl mladý Zdeněk Jakubu, který v klíčových chvílích dobře dirigoval hru našeho týmu.

 

 

Ohlasy:

Dušan Medvecký: „Gratulace Brnu k vítězství. My jsme měli dobrý vstup do utkání, pohyb míče byl dobrý a pak jsme opět začali hrát náš „streetbal“, kdy jsme to zbytečně předržovali a dělali jsme až dětské chyby, kdy jsme Brnu dávali balón do ruky, který proměňoval lehké koše. Brno se dotáhlo a následně šlo do poločasového vedení. V poločase jsem klukům říkal, že pokud nebudeme bránit, tak nemáme šanci vyhrát. Druhá půlka již byla vabank, my jsme nedali pár střel, Brno ano, které dalo těžkou trojku v posledních vteřinách. To ovšem nerozhodlo zápas. Tím byla naše špatná obrana v prvním poločase.   Opět máme 20 ztrát, což je velké číslo a z toho 10 mají na kontě naši američtí hráči.  Tam je zřejmě problém. Je k zamyšlení, že náš mladý 19letý rozehrávač je lepší než hlavní pointguard, který by měl být lídrem týmu. Rozehrávač je hlava a pata, to dnes nebylo a proto jsme prohráli.“

 

Zoran Helbich: „ Věděli jsme, že nás bude čekat těžký zápas a tak se také stalo. Deshawn Painter byl na nás motivovaný o čemž svědčí 25 bodů a 15 doskoků. Na druhou stranu jsme věděli, že máme kvalitu a doufali jsme, že nám může pomoci šťastná střela. Dobře jsme si vytvářeli střelecké pozice, které jsme dokázali proměnit. Jsem rád, že jsme vyhráli poprvé v historii tohoto klubu venku, což je velký úspěch. Mrzí nás zranění našeho kapitána Křemena, uvidíme, jak to bude vážné. Gratuluji klukům, podali dneska výborný výkon, bojovali dokonce a myslím si, že jsme zaslouženě vyhrál

 

Body domácí: 25 Painter (15 doskoků), 15 Bratčenkov,  Smith a Bohačík po8, Guercy 7, Jakubu 6, Alič 5

Body hostů: Sinadinovič 17, Pumprla 16, Simpson 15, Zachrla 12, Mikulič 9, Kozina a Křemen po 3, Nehyba 2

Doskoky: 42:33.

 Trojky:  5:11

MVP:  Mikolič

Počet diváků: 600

 

Livestats: https://goo.gl/gYOHyo

 

TK: https://goo.gl/l4w7Sj

Sestřih: https://goo.gl/dTDmeB

Foto: https://goo.gl/Cjyd2e

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

18

hodin

17

minut

33

vteřin

vs.

30. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 7. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

80:65

18:1836:3159:44

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále