Nový ročník KNBL startuje již 2. října.

Dnes proběhla tisková konference k zahájení nové sezóny KNBL 2017/2018.

ČÍST DÁLE

26. 9. 2017

Dnes v dopoledních hodinách proběhla v sídle společnosti Kooperativa tisková konference k zahájení nového ročníku KNBL pro sezónu 2017/2018.

V pondělí ligu odstartuje televizní zápas mmcité+ Brno a BC Geosan Kolín. Náš celek vstoupí do ligy zápasem na půdě Nymburka, který je na programu 4.10. od 18:30.

Šestadvacátý ročník NBL bude zároveň už čtvrtým, který jako generální partner zajistí pojišťovna Kooperativa. A bude to sezona řady nemalých zajímavostí a někdy až převratných novinek.   

Už při letmém pohledu je jasné, že tucet klubů z loňska doznal jedné změny, když místo Prostějova zaujal BK Olomoucko, byť i tento klub bude hrát převážnou většinu svých zápasů na prknech prostějovského stánku.

Hned dva kluby do nové sezony vyrazí s pozměněným názvem: Brno už bude mmcité+ a Lions se rozkošatěli na Basket Fio banka Jindřichův Hradec.

Velkou novinkou je účast hned šesti celků v pohárové Evropě. Vedle Nymburka v Lize mistrů a Pardubic v kvalifikaci FIBA Europe Cupu se hned kvartet klubů představí v Helios Alpe Adria Cupu. Brno už má premiéru v Osijeku za sebou, Ústí čeká ve středu a Děčín s pražským USK budou následovat zanedlouho.

Pro fanoušky bude zásadní novotou centrální systém ticketingu (prodej vstupenek na zápasy), s nímž Kooperativa NBL přichází jako první soutěž v kolektivních hrách. Všechny kluby spojily prodej svých vstupenek pod jednoho poskytovatele, což nabídne možnost zakoupení vstupenky na jakýkoli ligový duel on-line. Odkazy na nákup vstupenek na jednotlivé zápasy povedou i z oficiálního webu soutěže nbl.cz.

Letos se jako další lákadlo pro fanoušky přidá i takzvaný „Šlágr kola“, který bude vysílán na webové platformě tvcom.cz, bude snímán na několik kamer a bude mu předcházet poutavý program s moderátory ve studiu na pražské Královce. Navíc během utkání bude možné přepínání i na jiné, souběžně hrané zápasy kola.

Do divácké oblasti patří i dvě následující čísla: na zápasy NBL dorazilo v minulé sezoně celkem 222 tisíc lidí, což dalo průměr 930 na jedno utkání. Přenosy na ČT Sport sledovalo u obrazovek celkem 862 tisíc diváků, přičemž je zajímavé, že nejatraktivnější byla v Děčíně pořádaná All-Star Game z 29. prosince.

Letošní Utkání hvězd se posune jen o pár kilometrů a jeden den dál, neboť jej 30. prosince pohostí Ústí nad Labem. Hlasování o základních pětkách Mazáků a Mladých pušek bude spuštěno už na začátku listopadu. 

Z pohledu hracího systému je důležitou změnou, že finále a série o bronz se odehrají na dva vítězné zápasy. Dílčí úpravou prošel i Český pohár, kde se čtvrtfinále bude hrát atraktivnějším způsobem dvou zápasů - doma a venku. FINAL 4 se uskuteční ve Svitavách 17.-18. února a domácí celek do něj je tradičně nasazen přímo. 

Manažeři museli vzít při skládání týmů rovněž v potaz, že v sestavách pro ligové zápasy už mohou trenéři nově využít jen pěti cizinců oproti dřívějším šesti.

Tradiční součástí NBL bude už třetí rok i Kooperativa Faktor, který hodnotí atraktivitu hry jednotlivých basketbalistů, a samozřejmě i vyhlašování Hráče měsíce, který se bude za odměnu nejbližší čtyři týdny vozit v silničním korábu Hyundai Genesis. A pro fanoušky tu i letos budou hlasování o TOP 8 akcí každého měsíce.

Příznivci Kooperativa NBL počínaje prvním kolem najdou na stáncích v ligových halách i magazín #tojebasketbal, který i letos nabídne rozhovor s úřadujícím MVP, tucet dalších interview s hráči a kouči, osobní data všech hráčů, zajímavosti o klubech, různá kuriózní čísla, střelecké posuny top aktivních hráčů, největší akvizice léta a nově i okouzlující partnerky vybraných hráčů.

A ještě jednu novinku skrývá program nadcházející sezony. Budou jí dvě reprezentační okna, sloužící k odehrání čtyř duelů kvalifikace Světového poháru. První bude trvat od 20. do 28. listopadu, druhé od 19. do 26. února.
 

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále