Od Vajgaru odjíždíme s porážkou.

I druhé venkonvní utkání v řadě jsme prohráli.

ČÍST DÁLE

27. 3. 2022

BANKÉŘI ZÍSKALI DALŠÍ ŽIVOT

U Vajgaru si mohou aspoň na pár dní oddechnout. GBA v poslední čtvrtině dokázala doma zlomit na rozehře fatálně oslabenou Ostravu (bez Ubilly i Nábělka) a vítězstvím 81-70 při souběžné porážce Olomoucka prodloužila svou naději na 11. místo, kterou už nějaký čas nemá jen ve své moci.

Jihočeši (bez Dorna) byli po první čtvrtině zpět (18-22), když NH sytili Radukič s Vannem, ale od druhého dějství se začali díky přesnější střelbě škrábat do vedení, o což se starali především Sydorov s Viktorem, kteří do půle měli na kontě 23 ze 37 bodů týmu při vedení o tři. Rozřešení pak nepřineslo ani prvních 14 minut druhé půle, po nichž GBA vedla skromně 67-63. Vzápětí ale zaúřadoval pěti body křídelník Novotný, a když rozehrávač Welsch upravil minutu do konce na 76-66, mohli se bankéři začít střídmě radovat.

Opřeli se o kvartet Victor (23+9 doskoků), Novotný (21, trojky 7/5), Sydorov (15), DuBose (14+10 doskoků a 7 asistencí), v dresu NH byli víc znát jen Radukič (20) a Vann (13+10 doskoků). Rozhodnými disciplínami byly trojky (10-6) a body z brejků (20-4).

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Dnes jsme se museli popasovat s absencemi rozehrávačů Ubilly a Nábělka. Chtěli jsme hrát s energií a najít motivaci. To se, myslím, povedlo, bojovali jsme. První poločas byl dobrý, kvalitně jsme bránili, v druhém poločase to bylo horší, nechávali jsme volné střelce, domácí toho využili, já jim gratuluji a my jedeme dál.”

Tomáš Havlík (křídlo NH Ostrava): „Myslím, že jsme do zápasu vstoupili velmi dobře, vypracovali jsme si vedení, které se nám bohužel nepodařilo udržet. Domácí nás dotáhli, protože jsme se nebyli schopni trefit z dálky. Do druhého poločasu jsme chtěli přinést více energie, ale kvůli špatné komunikaci jsme dělali chyby v obraně. Dnes nás porazili hlavně Filip Novotný a Craig Victor.”

Craig Victor (křídlo GBA Fio banka J. Hradec): „Do zápasu jsme vlétli naplno, dobře jsme doskakovali a byli jsme lepší v obraně, i když tam máme pořád na čem pracovat. Ostrava je kvalitní a dobře vedený tým, nedala nám nic zadarmo, ale dnes jsme byli lepším týmem my. Chci také poděkovat městu Jindřichův Hradec a zdejším lidem, kteří nás přišli podpořit. Zvláště v této části sezony je to pro nás velmi důležité.”

Gilbert Abraham (kouč GBA Fio banka J. Hradec): „Ostrava hrála bez tradičních rozehrávačů, nastoupila s vysokou sestavou a vyrovnat se její výšce pro nás byla výzva, ale myslím, že jsme se s tím dobře popasovali. Dali jsme 20 bodů z rychlého protiútoku a vyhráli jsme bitvu doskoků, což je něco, na čem intenzivně pracujeme. Jsem velmi rád za výkon našeho mladého pivota Viniciuse Da Silvy, který odvedl vynikající práci v obraně a na doskoku. Dále pochvalu zaslouží Marek Welsch za svoje obranné nasazení i přesto, že mu to dnes nešlo v útoku. Na to zareagoval správným způsobem, z jeho strany to dnes bylo o charakteru a přesně tak by se moji hráči měli chovat. Skvěle zahráli i Craig Victor, Filip Novotný a Illia Sydorov. Byl to všestranný výkon, hráči, kteří se normálně tolik nedostávají na hřiště, dnes dostali prostor a dokázali, že jsou připraveni.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

22

hodin

20

minut

10

vteřin

vs.

6. 5. 2024 19:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 2. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále