První výhra v sezóně je na světě!

ČÍST DÁLE

2. 10. 2024

Review: NH Ostrava vs BK Olomoucko

Kolo: 4.

Datum: 2.10.2024

3 zápasy čekali ostravští basketbalisté na výhru v sezóně. Až ve 4. kole se mohli společně s domácími fanoušky radovat z první výhry v sezóně.

Cesta k ní vedla opět přes ofenzivní hody. Hned ze startu si domácí tým vytvořil náskok, kdy především z perimetru byl přesný. Hanáci se mohli opřít o bodovou produkci své podkošové věže - Cartera. Ten byl bodově velmi plodný a nakonec se jeho bodový příspěvek zastavil na 32 bodech.

Ale co je to oproti domácímu Michalu Svobodovi?

Ostravský snajper nasbíral 35 bodů a byl tím hlavním ofenzivním motorem domácího týmu. V útoku to tedy oběma týmům šlo. S obranou to bylo o poznání horší. V poločase bylo skóre takřka vyrovnané. O pauze se mezi fanoušky začaly objevovat předpovědi typu, že kdo začne dříve bránit, ten dnes vyhraje.

A byl to právě domácí tým, který na tyto předpovědi odpověděl tím nejlepším způsobem. Michal Svoboda dál neúnavně přidával body na své konto a k němu se přidali i ostatní. Ve zlomový moment rozhodl o zápasu těžkou trojkou Martin Gniadek, který hned v zápětí ještě zabojoval v obraně. Hosté následně pak už nenašli na odpor dostatek síly a tak domácí slaví první výhru v sezóně.

NH Ostrava: BK Olomoucko:99:94

Body domácí: 35 M.Svoboda, 20 Sidarevicius, 12 Heinzl, 7 Autrey, 5 Š. Svoboda, 4 Thomas

Body hostí: 32 Carter, 18 Wertz, 16 Asberry, 9 Nábělek, 5 Wright, 7 Keller

Doskoky:35:27

Trojky: 17:13

MVP: M. Svoboda

TK: https://bit.ly/47Pm5Je

Ohlasy:

Michal Svoboda: "Začali jsme dobře a udělali jsme si náskok 10ti bodů. Pak jsme polevili v koncentraci a byla to plichta. V poločase jsme si řekli, že musíme změnit věci v obraně a opět jsme získali náskok a vyhráli a máme první výhru v sezóně."

Adam Choleva: " Jsem za šťastný za výhru, máme první výhru v sezóně a spadlo to z nás. Nejspíše budeme ofenzivní tým. O obraně zatím nemůže být řeč. Ale musíme na ni pracovat. Udělali jsme pár změn a uvidíme, jak to zafunguje. Dnes to byl střelecký koncert M. Svobody, pak se přidal i Adomas, z druhé vlny i Lamb Autrey a zkušenostmi i Martin Gniadek, který dal důležitou trojku. 20 ztrát je moc, přes 90 bodů je moc, ale letos budeme asi jenom střílet :)."

A. Hipsher: " Kredit Ostravě za to, jak dnes zahrála. My jsme nezachytili začátek, pak jsme se dokázali vrátit a málem se nám podařilo i dotáhnout úplně. To se však nepovedlo. Musíme se z toho poučit a být příště lepší."

M. Nábělek: "Gratuluji Ostravě k zasloužené, ale vydřené výhře. My jsme sice ukázali charakter, když jsme se dokázali vrátit do zápasu, ale my se vůbec do tohoto stavu nesmíme dostat. Musíme si to na videu zanalyzovat ty chyby, co jsme udělali. Musíme se vrátit zpět k tomu, co chceme hrát. Takto to nepůjde, musíme něco málo změnit. Zlepšit se a pokračovat."

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

00

hodin

54

minut

56

vteřin

vs.

19. 10. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 8. kolo - Základní část

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

83:90

19:2339:4952:72

12. 10. 2024 17:30

hala Sportovní gymnázium - Pardubice, 7. kolo - Základní část

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

9. MÍSTO

Základní část2 VÝHRY / 5 PROHER (28.6 %)