Úvodní zápas na půdě Děčína prohráváme až v závěru.

ČÍST DÁLE

22. 9. 2024

Repríza bronzové bitvy z loňské sezóny nabídla skvělou ofenzivní podívanou, kde se oba celky blížily překonání stobodové hranice, povedlo se to nakonec jen domácímu Děčínu, který v čele s novými posilami v základní sestavě brzy odskočil do vedení 19:8. Závěr první čtvrtiny ale nabídl rozjetou hostující ofenzivu v čele s Lambem Autreym a srovnání skóre na 25:25. Ještě větší přestřelka nabídla úžasnou podívanou s vysokou úspěšností i ve druhé čtvrtině, kdy se hráči překonávali v proměňování svých pokusů, a naopak trenéři kroutili hlavami nad mezerami v obraně. V poločase bylo skóre 54:53 pro domácí. 

Po vyrovnané třetí čtvrtině přišel zlom až v poslední desetiminutovce, kdy se Děčín stejně jako na startu zápasu utrhl do dvouciferného vedení a čtyřmi minuty před koncem byl rozdíl na jedenácti bodech. Ostrava ještě zatlačila, když Michal Svoboda třemi trojkami v krátkém sledu pomohl stáhnout na 94:98, ale pak už se hosté neprosadili a odváží si těsnou porážku. 

Tu pomohli vystřílet shodně třiadvacetibodoví Jordan Ogundiran a Isaac Davidson v domácím dresu, na druhé straně zářil devatenáctibodový Autrey (10 asistencí), o bod méně přidal Michal Svoboda. 

Ohlasy: Tomáš Grepl (trenér BK ARMEX Energy Děčín): „Zápas jsme začali famózně a vedli jsme už o jedenáct bodů. Takže začátek byl celkem fajn a bylo vidět, že jsme byli natěšení na první zápas. V první čtvrtce ale začal náš celozápasový problém, a to, že naše obrana nebyla tak neprostupná, jak by měla být. A Ostrava, která má velmi zkušený mančaft, navíc Autrey tomu dal na hřišti řád a povedl se také příchod litevského rozehrávače, nás začala trestat při našich zmatcích v obraně. Naše obrana nebyla dobrá celý zápas, ale díky tomu, že jsme na naše poměry nadstandardně dobře stříleli, jsme zápas dovedli do vítězného konce. Za to jsme moc rádi, protože utkání to bylo těžké. Teď ho ale musíme hodit za hlavu, zlepšit obranu a připravit se na duel na USK."

Adam Choleva (trenér NH Ostrava): „My jsme sem jeli trochu s obavami, jak bude vypadat organizace naší hry, protože nový rozehrávač se připojil teprve včera a chybí nám hlava týmu, Matěj Majerčák. Myslím si však, že jsme se s tím popasovali dobře, i když úvod byl nervózní a měli jsme tam plno ztrát. Pak jsme se ale vzchopili a hráli jsme vcelku solidně v útoku. Obrana nám však hořela, vázla komunikace a dělali jsme hrozně hloupé chyby. Nevraceli jsme se do obrany, přestože jsme se na to připravovali, a to nám dnes zlomilo vaz."

Jan Štěrba (pivot BK ARMEX Energy Děčín): „Inkasovaných bodů bylo hodně a tohle není hra, kterou bychom se chtěli prezentovat. Byl to ale první zápas sezóny a je zřejmé, že naše hra se bude ještě dlouho česat. Částečná nervozita tam byla, ale také tam bylo nadšení, že konečně začneme hrát zápasy, kde o něco jde. V útoku nám to šlo, myslím si, že je to dané tím, že už delší dobu hrajeme spolu a vyhovíme si. Do dalších zápasů ale určitě budeme pracovat na naší obraně, to bude bod číslo jedna. Nechci říct, že dnes byla tragická, ale byla špatná. To prostě musíme zlepšit."

Dominik Heinzl (pivot NH Ostrava): „Padlo hodně bodů na obou stranách, nečekali jsme, že padne přes sto bodů. Naopak jsme počítali s tím, že to bude okolo osmdesáti devadesát. Náš cíl byl ubránit soupeře na osmdesáti, což se nepodařilo a kvůli tomu jsme prohráli. Problém nebyl v útoku, ale v obraně. Máme na čem pracovat a snad se od tohoto zápasu odrazíme." 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

09

hodin

56

minut

15

vteřin

vs.

19. 10. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 8. kolo - Základní část

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

83:90

19:2339:4952:72

12. 10. 2024 17:30

hala Sportovní gymnázium - Pardubice, 7. kolo - Základní část

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

9. MÍSTO

Základní část2 VÝHRY / 5 PROHER (28.6 %)