V sobotu hostíme Brno

V sobotu hostíme Brno.

ČÍST DÁLE

20. 10. 2023

Preview: NH Ostrava vs Basket Brno

Kolo: 8. kolo

Datum: 21.10.2023

V 8. kole se ostravští basketbalisté utkají s Brnem. S celkem z druhého hlavního města naší země odehrají další zápas Kooperativa NBL. 

Domácí již mají na svém kontě tolik vytouženou první výhru v sezóně, když v dohrávce 6. kola jasně přehráli Slavii Praha v poměru 98:68. Zápas měli celou dobu pod kontrolou a nedali šanci svému sokovi na jakýkoliv zvrat v utkání.

Zápas se povedl celému týmu a prostor dostala postupně celá lavička. V sobotu to však bude jistě jiný zápas. Brňané prozatím drží v tabulce 10. místo. 

Z tábora soupeře: Basket Brno

Klub zpod Špicberku v této sezóně vede mladý a talentovaný Martin Vaněk, který se po odchodu Lubomíra Růžičky přesedlal na pozici hlavního kouče. Jako asistenta si vybral brněnskou legendu Jana Pavlíka.   

Tým opustili reprezentanti Puršl s Bálintem a také všichni američtí hráči. Jako novice v týmu pak můžeme vidět Gregory Edvarda Lee nebo Koulisianise či Zdanavičiuse, který pochází z Litvy.

Dále pak je dravé české mládí, které má kvalitu a také budoucnost. V dosavadním ročníku mají Brňané jen 2 výhry, kdy porazili doma Děčín a vyhráli v Nymburce.

Zápas začíná v sobotu 21. října v tradičním čase v 17:30.

Ohlasy před utkáním:

" Na zápas s Brnem se těšíme a když zopakujeme výkon, který jsme podali proti Slavii, tak máme šanci vyhrát. Brno je velmi kvalitní tým a chceme ho potrápit," říká před duelem Elyjah Williams

" V sobotním utkání proti Brnu musíme potvrdit výhru ze zápasu se Slávii. Musíme hrát ve stejném stylu v obraně a v útoku, kdy jsme si dokázali vyhovět, jak v útoku, tak také v obraně. Dobře jsme rotovali a komunikovali. Brno je trochu jiný typ soupeře, umí si více vyhovět, takže se na to musíme připravit," uzavírá preview před sobotním zápasem kouč domácích Adam Choleva.

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

17

dnů

05

hodin

47

minut

07

vteřin

vs.

21. 9. 2024 18:00

ARMEX Sportcentrum - Děčín 1, 1. kolo - Základní část

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

4. MÍSTO

Základní část0 VÝHER / 0 PROHER (0 %)