V sobotu hostíme Brno

V sobotu hostíme Brno.

ČÍST DÁLE

20. 10. 2023

Preview: NH Ostrava vs Basket Brno

Kolo: 8. kolo

Datum: 21.10.2023

V 8. kole se ostravští basketbalisté utkají s Brnem. S celkem z druhého hlavního města naší země odehrají další zápas Kooperativa NBL. 

Domácí již mají na svém kontě tolik vytouženou první výhru v sezóně, když v dohrávce 6. kola jasně přehráli Slavii Praha v poměru 98:68. Zápas měli celou dobu pod kontrolou a nedali šanci svému sokovi na jakýkoliv zvrat v utkání.

Zápas se povedl celému týmu a prostor dostala postupně celá lavička. V sobotu to však bude jistě jiný zápas. Brňané prozatím drží v tabulce 10. místo. 

Z tábora soupeře: Basket Brno

Klub zpod Špicberku v této sezóně vede mladý a talentovaný Martin Vaněk, který se po odchodu Lubomíra Růžičky přesedlal na pozici hlavního kouče. Jako asistenta si vybral brněnskou legendu Jana Pavlíka.   

Tým opustili reprezentanti Puršl s Bálintem a také všichni američtí hráči. Jako novice v týmu pak můžeme vidět Gregory Edvarda Lee nebo Koulisianise či Zdanavičiuse, který pochází z Litvy.

Dále pak je dravé české mládí, které má kvalitu a také budoucnost. V dosavadním ročníku mají Brňané jen 2 výhry, kdy porazili doma Děčín a vyhráli v Nymburce.

Zápas začíná v sobotu 21. října v tradičním čase v 17:30.

Ohlasy před utkáním:

" Na zápas s Brnem se těšíme a když zopakujeme výkon, který jsme podali proti Slavii, tak máme šanci vyhrát. Brno je velmi kvalitní tým a chceme ho potrápit," říká před duelem Elyjah Williams

" V sobotním utkání proti Brnu musíme potvrdit výhru ze zápasu se Slávii. Musíme hrát ve stejném stylu v obraně a v útoku, kdy jsme si dokázali vyhovět, jak v útoku, tak také v obraně. Dobře jsme rotovali a komunikovali. Brno je trochu jiný typ soupeře, umí si více vyhovět, takže se na to musíme připravit," uzavírá preview před sobotním zápasem kouč domácích Adam Choleva.

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále