V sobotu je na programu regionální derby!

V sobotu do Tatranu zavítá Opava.

ČÍST DÁLE

1. 11. 2019

Preview: NH Ostrava vs BK Opava 

Kolo: 7

Datum: 2.11.2019

Bilance z loňska: 0:2

 

První listopadovou sobotu se v ostravské hale Tatran odehraje regionální derby mezi domácím NH a Opavou. Oba dva celky již na sebe narazily v přípravě a pokaždé se z výhry radovali hosté. 

Stejně jako minulý rok, tak i letos má Opava vysoké ambice. Kromě naší ligy hraje také Alpe Adria Cup. 

Ostravané před tímto zápasem hostili doma Děčín a odešli z něj poraženi 71:78. Navzdory porážce předvedli svěřenci trenéra Bálinta velmi bojovný a obětavý výkon, kterému na závěr tleskala celá hala. Tohle gesto je velmi dobré pro psychiku mladého týmu, který si tak ověřil, že když se pořádně bojuje a je vidět snaha, tak to nároční fanoušci ocení.

Nejlepším střelcem domácích byl s 23 body Holsey, který se tak domácím fanouškům výborně představil a navázal tak povedený výkon v předchozím zápase v Kolíně, kde nasbíral 12 bodů.

Opavané před tímto duelem odehráli zápas na domácí půdě proti USK Praha. Pražané před tímto duelem drželi skvostné 3. místo s bilancí 4:2. Pražané měli výborný vstup do ligy, kdy s přehledem porazili Ostravu, Hradec Králové a také Ústí nad Labem. Na Slunetě měli nejlepšího střelce ve své nové akvizici Maricovi, který nasbíral 26 bodů. 

Opavané si ve středečním zápase poradil s USK a porazili svého soka 92:68. Nejlepšího střelce měli tentokrát ve svém kapitánovi Jakubu Šiřinovi, který nasbíral rovných 30 bodů a potvrdil, že má opravdu výborné období.

Zápas můžete také sledovat na TVCOM. 

 

Z tábora soupeře:

Tým kouče Czudka prošel před sezónou jen jednou výraznější změnou. Do Olomoucka odešel rozehrávač Radovan Kouřil. Do týmu pak přišel z Kolína křídelník Vojtěch Bratčenkov. Ten ostravské zázemí moc dobře zná. Po těžkém zranění, které ho vyřadilo na rok mimo palubovky, tak to byl právě ostravský tým, kde se vrátil do velkého basketbalu. Strávil zde 2 sezóny a následně odešel do Kolína. 

 V týmu nesmíme zapomínat na reprezentačního rozehrávače Jakuba Šiřinu, který se také podílel na historickém umístění českých lvů na letošním MS v Číně. A jak vidno, formu si drží i nadále . 21 bodů v průměru na zápas je velice slušné číslo. Zdatně mu také sekundují jeho spoluhráči v podobě Martina Gniadka, Rostislava Dragouna či Václava Bujnocha. 

 

Štěpán Svododa před zápasem říká:  "V sobotním slezském derby budeme chtít navázat na výkony z předchozích dvou zápasů. Doufáme že bude plná hala a skvělá atmosféra. Prosíme fanoušky ať na zápas přijdou oblečeni v čemkoliv v bílém."

TVCOM: http://bit.ly/nhopatvcom

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

02

dny

04

hodiny

57

minut

56

vteřin

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále