Ve středu přijede Sluneta.

ČÍST DÁLE

2. 3. 2021

Preview: NH Ostrava vs Sluneta Ústí nad Labem

Kolo: 2. kolo skupiny A2

Datum: 3.3.2021, 17:30


 

Ve středu odehrají ostravští basketbalisté první domácí zápas v rámci nadstavbové části skupiny A2. Tentokrát jim soupeřem bude Sluneta Ústí nad Labem.  S tímto celkem se v základní části již dvakrát utkali a pokaždé vyšli poraženi. Na začátku sezóny padly celkem jasně na severu Čech a následně v prosinci na domácí palubovce ve velmi okleštěné sestavě taktéž. V prosincovém zápase si svoji premiéru v domácím dresu odbyl Benjamin Navrátil.  Při své premiéře dostal 15 minut,  za kterých nastřílel 6 bodů. 

Hosté od posledního vzájemného utkání vyměnili trenéra, kdy po sérii nepovedených výsledků odstoupil kouč Antonín Pištecký a na jeho místo nastoupil Jan Šotnar.  Na svém kontě má již i výhru proti rivalovi z Děčína. Nejlepším střelcem byl s 28 body Autrey.  

Do týmu na řece Labi přišel v minulých dnech Tucker Haymond, který naposledy působil na v německém Hamburku a hraje na pozici 3.

 

To domácí tým naopak utrpěl porážku na půdě Svitav. V zápase sice podal dobrý výkon, ale nemohl se pořádně trefit z trojkového oblouku (2/26), což se v konečném důsledku ukázalo jako klíčový faktor celého zápasu. Nejlepším střelcem hostujícího týmu byl s 18 body a 14 doskoky Petr Bohačík . S jeho služby již pro zbytek skupiny A2 nebude moci počítat kouč Bálint, jelikož jde výpomoci Opavě na boje před i v play off.  Zápas opět můžete sledovat na TVCOM.



 

Adam Choleva k zápasu:  “Čeká nás zápas s Ústím do kterého půjdeme již oslabení o našeho kapitána Petra Bohačíka, což bude pro nás ztráta hlavně pod vlastním košem. Prostor dostanou určitě Dominik Žák s Matějem Snopkem a uvidíme, jak se s tím poperou. Snad ho alespoň z nějaké části nahradí. O koho nemám strach, tak je Dominik Heinzl, který udělal od Vánoc neskutečný výkonnostní posun.  

Ústí po výměně trenéra začalo více šlapat a minule si připsalo výhru v Děčíně. My se jim budeme snažit znemožnit si od nás odvézt body. Budeme muset dobře komunikovat v obraně a chodit za doskokem, což byla jejich největší slabina před výměnou trenéra. Zároveň si také  pohlídat Autreyho, který posledně hrál výborně a po odchodu Svejcara, Šotnara a Rakočeviče je jejich stěžejním hráčem. “

 

Justus Alleyn: “Zítra budeme muset bojovat celých 40 minut na obou stranách hřiště, abychom se pokusili získat naše první vítězství ve skupině A2.  Pro naše mladé hráče to bude opět další dobrá příležitost ukázat se a prověřit své síly proti silnému protivníkovi.”

 

TVCOM : http://bit.ly/tvcomnhusti1

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

05

dnů

21

hodin

33

minut

24

vteřin

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále