Zhodnocení letošní sezóny.

Přečtete si spolu s námi zhodnocení sezóny.

ČÍST DÁLE

31. 5. 2023

Po devíti letech si ostravští basketbalisté zahráli play off!!

Ostravští basketbalisté vstoupili do další ligové sezóny prvního říjnového dne a svůj první zápas sehráli proti týmu Pardubic. Hned v úvodu sezóny zaznamenali výhru 88:77, a to díky výbornému výkonu zejména od Maťa Majerčáka, který ukázal, že bude platnou posilou týmu. Kromě něj do týmu přišli také Malik Morgan, Saša Belikov a Evan Milligan, ale poslední jmenovaný tým opustil po pár duelech.

Po této výhře se tým trenéra Cholevy setkal s porážkou od USK a následně s těsnou výhrou nad Olomouckem. Během zimních měsíců se však podařilo týmu angažovat Sukmaila Mathona, 206 cm vysokého pivota, který se ukázal jako platný hráč a okamžitě začal uplatňovat své kvality. Díky němu tým zaznamenal řadu úspěšných zápasů a pomýšlet na příčky zaručující play off se začalo zdát reálné. Tým se umístil na 6. místě v skupině A1, což mu zajistilo přímý postup do play off, kde se střetl s týmem Děčín. Série byla plná emocí, vypjatých situací, hádek a nelítostných soubojů, ale nakonec Děčín v sérii zvítězil 4:1.

Kromě výsledků na palubovce se týmu podařilo také udělat pokrok v komunikaci a interakci s fanoušky. Od začátku sezóny spustili nábor do svého fanclubu a na jaře uspořádali výjezd do Opavy na regionální derby. Na konci sezóny se uskutečnilo setkání s fanoušky na hale a na domácích zápasech byl vždy přítomen moderátor Honza Gavelčík. Také rychlost sdělování informací na sociálních sítích se zlepšila a každé utkání obsahoval GD, stavy po čtvrtinách a následné kompletní review na klubovém webu.

Generální manažer ostravského klubu, Tomáš Ostárek, zhodnotil sezónu slovy: "Letošní sezóna se dá rozhodně pokládat za úspěšnou. Měli jsme 7x vyprodaný Tatran a dostali jsme se přímo do play off po 9 letech. To musíme považovat za úspěch.”

Adam Choleva k této sezóně dodává: ”Chtěl bych především poděkovat hráčům za jejich úsilí a oddanost. Naši hráči pracovali tvrdě! Každý z nich se zlepšil v průběhu sezóny a přispěl k našemu úspěšnému výsledku. Naše týmová chemie byla dobrá, hráči se respektovali, podporovali navzájem a hráli jako jednotný kolektiv. Také chci poděkovat realizačnímu týmu za dobře odvedenou práci, vedení za vytvoření podmínek pro nás a hráče. Velké díky patří fanouškům za podporu po celou sezónu. Tato sezóna, troufnu si říct, byla úspěšná a těším se na budoucnost, ve které snad budeme pokračovat v růstu  a dosahovat ještě lepších výsledků.”

Po sezóně probíhají rozhovory s agenty zahraničních hráčů ohledně možnosti prodloužení smlouvy. Velký zájem má klub o prodloužení kontraktu se Sukmailem Mathonem či Malikem Morganem.

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

13

hodin

32

minut

35

vteřin

vs.

9. 5. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 3. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

112:60

26:1355:2785:41

6. 5. 2024 19:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 2. kolo - Semifinále