Zítra přivítáme Slavii Praha.

ČÍST DÁLE

17. 10. 2023

Preview: NH Ostrava vs Slavia Praha

Kolo: 6.
Datum: 18.10. v 17:30

Ve středu čeká ostravské basketbalisty další ligový zápas. V dohrávaném  6. kole Kooperativa NBL přivítají Slavii Praha  Celek z Edenu již kroutí v lize druhou sezónu a má na kontě už dvě výhry. 

To domácí tým na tu první stále čeká. Nepovedlo se to ani v sobotu, kdy na půdě USK Praha padli 69:83. A to i navzdory povedenému vstupu do utkání.

Ostravský tým stále trpí na nepřesnou střelbu především z perimetru.

Z tábora soupeře: Slavia Praha

Kádr sešívaných doznal před touto sezónou řadu změn. Tým opustil postupně kouč Beneš, slovenské duo Páleník - Rožánek a také veškeré zahraniční posily. A také Pavel Pumprla, jenž definitivně usedl na pozici sportovního manažera. 

Před sezónou tým posílil o Leslyho Warnera, Michala Mareše z Kolína, Othniela Sheltona nebo Thompsona, kterého si český fanoušek může pamatovat z jeho působení v Kolíně.

V probíhající sezóně již mají na kontě 2 výhry. Po úvodním skalpu od nováčka z Písku se mohou pyšnit výhrou v okleštěné sestavě proti Děčínu. Tým vede portugalský trenér Hugo Salgado, jenž má za sebou přes 20 odtrénovaných sezón.

Nejnovější akvizicí sešívaného týmu je Will Tavares, jenž reprezentoval Kapverdy na nedávném mistrovství světa. V týmu nahradil Shavara Newkirka.

Ohlasy před utkáním: " Slavia letos složila velice kvalitní tým, dobře vedený jak trenérem, tak i zkušenými českými hráči Marešem a Pumprlou s Jelínkem. My se však už nesmíme ohlížet na soupeře, ale pouze na náš vlastní výkon. Srážejí nás stále stejné chyby, kterých se musíme snažit vyvarovat. Musíme být po celý zápas koncentrovaní a hrát organizovaně v útoku. Pokud odehrajeme celý zápas tak jako první čtvrtiny posledních dvou utkání, tak věřím, že zítra vyhrajeme!!!," říká před zápasem kouč domácích Adam Choleva.

"Čeká nás těžký a velmi důležitý domácí zápas proti Slavii Praha. Chceme urvat první výhru, a proto do toho půjdeme všichni naplno. Pokud udržíme koncentraci po celý zápas a budeme hrát naši hru, tak věřím, že ze zápasu vyjdeme vítězně ," uzavírá preview Mikuláš Čank.

Zítřejší zápas začíná v 17:30 a již nyní si můžete koupit lístky na tento zápas v odkazu níže.

Lístky: https://bit.ly/vstupenkynaslavii

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále