All Star GAME 2020!

V letošním ASG má náš klub hned dva zástupce!

ČÍST DÁLE

4. 1. 2020

Mazáky rozsekáme, hrozí před basketbalovou exhibicí Vyoral 
 
Šest strůjců zázraku ze světového šampionátu a celkem deset reprezentantů se objeví v blížící se All-Star Game basketbalové ligy mužů, již v neděli 19. ledna od 15 hodin pohostí Sportcentrum SLUNETA v Ústí nad Labem. Z hráčů národního týmu je dokonce složena kompletní zahajovací pětice sestavy Mladých pušek, již tvoří ligoví hráči 27letí a mladší. Jsou v ní Jaromír Bohačík, Michal Mareš, Martin Peterka, Šimon Puršl a nový pardubický boss Tomáš Vyoral, který měl jako kapitán Pušek privilegium si svůj základní kvintet vybrat sám. Stejné výsady se dostalo i kapitánovi Mazáků (hráči 28letí a starší), jímž byl zvolen další reprezentant a aktuálně nejužitečnější hráč i top skórer Kooperativa NBL Jakub Šiřina z Opavy, druhého celku ligové tabulky. 

 
Ten si do své základní pětky vybral nejvyšší prověřenou kvalitu - Lukáše Palyzu, 

Vojtěcha Hrubana, Tomáše Pomikálka a Pavla Houšku. 
 
Kapitán Mladých pušek Vyoral bude mít k ruce i velmi kvalitní lavičku, na niž usednou klíčové opory svých týmů jako Viktor Půlpán, Davell Roby, Ondřej Sehnal, Eugene Crandall, Spencer Svejcar, Javonte Douglas či Zach Hankins, což by mohlo favorizovat tým pardubického dirigenta. 

 
„Svému týmu určitě věřím a doufám, že Mazáky rozsekáme,“ cílí Tomáš Vyoral za svými druhými luxusními hodinkami Lotus, určenými pro borce vítězného týmu. „Aspoň bych je pak mohl střídat.“  
 
S reprezentačním kolegou ovšem kategoricky nesouhlasí Jakub Šiřina. „Já na sto procent věřím svému týmu, protože my máme našlapanou nejen lavičku, ale celou sestavu,“ zdůrazní. 
 
Mimochodem – těsně jednobodové vítězství z minulé sezony obhajují Mladé pušky. Ty letos povede trenér dobře znalý ústeckého prostředí Antonín Pištěcký, jenž v NBL šéfuje týmu SLUNETY. Nováček na této All-Star pozici bude čelit v atraktivním severočeském duelu děčínskému kormidelníkovi Tomáši Greplovi, v Utkání hvězd kouči Mazáků.  
 
Exhibiční zápas, který stejně jako loni zatraktivní možnost střel za pět bodů z kruhů v blízkosti půlicí čáry, bude už tradičně doprovázen třemi individuálními soutěžemi – v trojkách, smečích a ve hře 1 na 1, kde se nedá spoléhat na pomoc žádného spoluhráče.  
 
Tentokrát se tohoto speciálního play-off turnaje zúčastní hned 10 mužů, bude tak potřeba i jedno předkolo čtvrtfinále. Los soutěže se uskuteční 13. ledna na sociálních sítích ligy. A kdo bude ve hře?  
 
Trofej a prémii tisíc eur pro vítěze bude obhajovat Javonte Douglas z Olomoucka, jemuž budou cestu k titulu znepříjemňovat kolínský Pawel Krefft, hradecký David Pekárek, brněnský Radek Farský, Ondřej Sehnal z USK Praha, Ozren Pavlovič z Pardubic, Filip Kroutil z Děčína, Luboš Kovář ze Svitav, Josh Newkirk z Ostravy a ústecký Josh Brown. 
 
„Myslím, že v téhle soutěži mají obrovskou výhodu vysocí hráči, kteří umějí vystřelit i z dálky. Proto zde mám jasného favorita a tím je Javonte Douglas,“ důvěřuje svému muži kapitán Pušek Vyoral. A jeho volbu nezpochybňuje ani Šiřina. „Věřím, že vítězství obhájí Douglas. Je těžké ho bránit, je atletický, umí střílet i najíždět a malí hráči s ním asi budou mít větší problémy. Třeba ale někdo překvapí.“ 
 
Současný lídr ligových tabulek, který je v této sezoně ještě nepolapitelnější než dřív, se do boje muže proti muži nehrnul. „Tuším, že bych vypadl, a proto jsem se ani nehlásil,“ zakroutí hlavou. 
 
„Mně osobně hra 1 na 1 nevadí, ale vzhledem k tomu, že nejsem nejvyšší, měl bych asi problémy ubránit vysoké podkošové hráče,“ přiznává respekt i 190 čísel vysoký Vyoral.  
 
I v soutěži smečařů mají oba dirigenti svého jasného favorita. „Podle mě to bude souboj Zacha Hankinse a Javonteho Douglase, víc ale věřím Hankinsovi, který od začátku sezony předvádí solidní show,“ zve Vyoral diváky na kousky neohroženého lídra Kooperativa Faktoru, což je statistika hodnotící atraktivitu hry každého hráče NBL.  
 
„Tipuju, že vyhraje Zach Hankins, ale zvědavý jsem i na rozehrávače Newkirka a Crandalla,“ dodává Šiřina, který pak v klání top trojkařů jasně straní opavskému spoluhráči a vyhlášenému snajprovi Luďku Jurečkovi. To Vyoral dává větší šanci reprezentačnímu kolegovi Vojtěchu Hrubanovi. 
 
All-Star bude pokračovat v další dobré tradici a do střelecké soutěže tak i letos pozvalo nejlepšího trojkaře extraligy juniorů U19, jímž je aktuálně Matyáš Vrábel z pražského USK.  

Basketbalovou show v Ústí ozdobí svým vystoupením i vytáhlý slovenský rapper Majk Spirit, pro každého návštěvníka bude připraven dárek a o zábavu se budou starat i dva maskoti a cheerleaderky. Vstupenky lze stále objednávat na webu akce utkanihvezd.cz. 
 
Mazáci – základní pětka: 
Jakub Šiřina (BK Opava, rozehrávač) 

Lukáš Palyza (BK Olomoucko, křídlo) 

Vojtěch Hruban (ERA Basketball Nymburk, křídlo) 

Tomáš Pomikálek (BK ARMEX Děčín, křídlo) 

Pavel Houška (SLUNETA Ústí, pivot) 

 
Střídající: 
Peda Stamenkovič (Kingspan Hradec Králové, rozehrávač) 

Lamb Autrey (BK ARMEX Děčín, křídlo) 

Adam Číž (BC GEOSAN Kolín, rozehrávač) 

Luděk Jurečka (BK Opava, křídlo) 

Martin Gniadek (BK Opava, pivot) 

Ladislav Pecka (SLUNETA Ústí, pivot) 

Kammeon Holsey (NH Ostrava, pivot) 

 
Trenér  
Tomáš Grepl (BK ARMEX Děčín) 

 
Mladé pušky – základní pětka: 
Tomáš Vyoral (BK JIP Pardubice, rozehrávač) 

Jaromír Bohačík (ERA Basketball Nymburk, křídlo) 

Michal Mareš (USK Praha, křídlo) 

Martin Peterka (ERA Basketball Nymburk, pivot) 

Šimon Puršl (DEKSTONE Tuři Svitavy, pivot) 

 
Střídající:  
Viktor Půlpán (BK JIP Pardubice, rozehrávač) 

Davell Roby (mmcité1 Basket Brno, křídlo) 

Ondřej Sehnal (USK Praha, rozehrávač) 

Eugene Crandall (DEKSTONE Tuři Svitavy, křídlo) 

Spencer Svejcar (SLUNETA Ústí, křídlo) 

Javonte Douglas (BK Olomoucko, pivot) 

Zach Hankins (ERA Basketball Nymburk, pivot) 

 
Trenér 

Antonín Pištěcký (SLUNETA Ústí) 

  

Hyundai 3-Point Shoot-out – nominace: 
Vojtěch Hruban (ERA Basketball Nymburk)  
Lukáš Palyza (BK Olomoucko) 
Luděk Jurečka (BK Opava) 
Lamb Autrey (BK ARMEX Děčín) 

Spencer Svejcar (SLUNETA Ústí)  
Matyáš Vrábel (USK Praha U19) 

 
Basketking Slam Dunk Contest – nominace: 
Zach Hankins (ERA Basketball Nymburk) 
Javonte Douglas (BK Olomoucko) 
Kammeon Holsey (NH Ostrava) 
Eugene Crandall (DEKSTONE Tuři Svitavy) 
Davell Roby (mmcité1 Basket Brno) 
Josh Newkirk (NH Ostrava) 
 
Kooperativa Faktor 1 on 1 Challenge – nominace: 

Pawel Krefft (BC GEOSAN Kolín) 
David Pekárek (Kingspan Hradec Králové) 
Radek Farský (mmcité1 Basket Brno) 
Ondřej Sehnal (USK Praha) 
Ozren Pavlovič (BK JIP Pardubice) 
Filip Kroutil (BK ARMEX Děčín) 
Javonte Douglas (BK Olomoucko) 
Luboš Kovář (DEKSTONE Tuři Svitavy) 
Josh Newkirk (NH Ostrava) 

Josh Brown (SLUNETA Ústí) 

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)