Basket pro Ostravu!

Je zde nový projekt pro všechny fandy basketbalu!

ČÍST DÁLE

17. 8. 2022

Basket pro Ostravu

 

V následujících měsících bude mít široká veřejnost možnost zatrénovat si a zahrát amatérské turnaje v basketbalu v hale Tatran. Umožní to projekt Basket pro Ostravu, jehož cílem je přiblížit basketbal široké veřejnosti a zapojit fanoušky aktivně do tohoto sportu. Projekt je určen pro všechny a myslí také na osoby se zdravotním handicapem vč. paraplegiků.

Za projektem stojí Basketbalový klub NH Ostrava a aktivně jej podporuje také Statutární město Ostrava. “Máme připravenou sérií tréninků pro veřejnost pod dohledem trenérů nebo samotných hráčů,” říká Adam Choleva, trenér hráčů A-mužstva Basketbalového klubu NH Ostrava. “Zkušenosti z těchto tréninků pak mohou amatérští sportovci zúročit na turnajích. Termíny máme vypsané na webu www.basketproostravu.cz,” dodává Choleva.

V rámci tohoto projektu budou uspořádány také basketbalové exhibice mužstev v utkání 3x3 v blízkosti obchodních center Futurum a Nová Karolina. “Pro fanoušky basketu máme v naší hale Tatran připravenu také FAN zónu během utkání české reprezentace na evropském šampionátu, který se hraje od 1. do 8. září,” uvádí k doprovodným akcím projektu Basket pro Ostravu Tomáš Ostarek, generální manažer klubu NH Ostrava. 

Tento projekt vznikl za podpory Statutárního města Ostrava a skupiny Ostra. Mediálním partnerem je Rádio Čas. Aktuální informace, termíny tréninků pro veřejnost, termíny amatérských turnajů a exhibic u obchodních center, stejně jako provozní dobu FAN zóny v hale Tatran naleznou zájemci na webových stránkách www.basketproostravu.cz a na Facebooku a Instagramu klubu NH Ostrava.

O klubu

Basketbal pod značkou NH patří k nejstarším sportovním klubům v Ostravě. První zmínky se objevují již v roce 1952, a to současně se vznikem tělovýchovné jednoty Sokol Ocel NHKG Ostrava. Košíkáři začali hrát v tehdejší krajské soutěži. První zápis mezi elitou je z roku 1953. Po otevření nové haly Tatran a sloučení se stejnojmenným ostravským klubem začíná nepřetržitá série novohuťáckého basketbalu. NH Ostrava si na dlouhá léta získala své pevné místo na mapě oranžového míče a dosud nikdy (během šedesáti devíti ligových sezón) z nejvyšší soutěže nesestoupila. V sezóně 2012/2013, po dlouhých 17 letech, opět získala medaili. Tým pod vedením Dušana Medveckého obsadil 3. místo.

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

75:95

21:2038:3954:66

6. 4. 2024 18:00

SH Gymnázia Olomouc - Olomouc, 12. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

1. MÍSTO

Skupina A215 VÝHER / 19 PROHER (44.1 %)