NH Ostrava chce postupnými kroky k vyšším patrům tabulky. Letos si vytyčila jako cíl play-off.

Preview před sezónou 2018/2019

ČÍST DÁLE

12. 9. 2018

 

Ostrava, 12. září 2018

V nových dresech a s novými cíli vstupují basketbalisté NH Ostrava do své jubielní 65.sezóny. Nově je bude oblékat společnost Joma, která přichystá také pro fanoušky NH Ostrava veškerý merchedising - od triček, přes čepice až po baťohy.  

Letos si klub vytýčil po třech letech probojovat se do play-off a potěšit tak své fanoušky účastí ve vyřazovacích bojích.

“Tak jak tomu nasvědčují přípravné zápasy, s klukama v kabině jsme si charakterově sedli, což je oproti předchozím ročníkům rozdíl a pro nás je to velmi důležité,”poznamenal kapitán Petr Bohačík.

Poprvé klub uvádí do prodeje pro věrné fanoušky prodej permanentek na domácí zápasy. Na celou sezónu včetně nadstavby a play-off bude stát 750 Kč. Pro prvních 100 zájemců bude cena 650 Kč ve zvýhodněné sadě.

Pro klub NH Ostrava bude tato sezóna slavnostní. V posledním měsíci roku 2018, konkrétně 12. prosince, oslaví 65 let od historicky prvního zápasu. Za zmínku stojí, že společně s USK Praha je to jediný tým, který nikdy nesestoupil z nejvyšší basketbalové soutěže mužů.

Ostravský tým NH Ostrava vstupuje do nového ročníku pod vedením trenéra Dušana Medveckého a nového asistenta Petera Bálinta. Bude to pro něj o to zajímavější, že v prvním zápase venku mu bude soupeřem celek, kde ještě do loňské sezóny působil jako šéf  mládeže. Asistent Marek Stuchlý se bude v této sezóně nově naplno věnovat pouze mládeži.

V minulé sezóně dosáhli historického úspěchu i naši mládežnici, když dokázali vybojovat titul ve všech třech minižákovských kategoriích - U11, U12, U13, což se v historii těchto soutěží doposud nepovedlo žádnému jinému klubu v ČR, navíc pod vedením jediného hlavního trenéra, působícího u všech tří družstev. Mimo to, kluci skvěle reprezentovali svůj klub i na mezinárodních turnajích, konkrétně na Vánočním turnaji v Plzni, který vyhráli, nebo v polské Radomi, či ve slovenských Levicích, kde skončili druzí.

Pozadu ale nezůstali ani žákovské a dorostenecké kategorie. Kluci ročníku 2004, 2003, 2002 se pod hlavičkou BK NH Ostrava zúčastnili prestižní mezinárodní soutěže EYBL, díky které si chlapci mohli zahrát například v Říme, Budapešti, Sofii, nebo Debrecenu. Tým U15 nabyté zkušenosti ihned zúročil a získal 5. místo na mistrovství ČR.

Do nové sezóny bude Ostrava spoléhat na dlouholetého kapitána Petra Bohačíka, Srba Milana Stanojeviče, Čechy Adama Cholevu, Štěpána Svobodu (člen širšího reprezentačního kádru U18), Robina Hoblíka či Kevina Týmla (člen reprezentačního kádru U17). Dále se k týmu připojili mladíci Tomáš Havlík, který přišel ze Snakes Ostrava a Petr Martikán z BK Opava. Z Itálie se pak vrací Jan Koloničný.  K českým hráčům se v průběhu měsíce srpna připojili zahraniční posily Luka Zaharijevič, Nick Smith, Justus Alleyn a Brandon Books.

“Loňský rok byl pro tým docela rozhoupaný, s docela velkými výkyvy. Letos bychom chtěli hrát vyrovnaněji a dosáhnout lepšího umístění” říká Dušan Medvecký. “Během tréninků a přípravných zápasů pracujeme na lepší sehranosti a týmové hře.” dodává Medvecký.

Kromě posil v týmu připravuje vedení klubu změny, které jistě udělají radost fanouškům. “Máme připravený nový systém permanentek, dárky a soutěže pro diváky. Prostředí zápasů chceme udělat atraktivnější jak pro diváky, tak pro reklamní partnery, bez kterých bychom fungovat nemohli a jejichž podpory si velmi vážíme” naznačuje plány do nové sezóny manažer klubu Tomáš Ostarek. “Určitě doporučuji, aby fanoušci sledovali aktuality na klubových stránkách, aby jim neunikly důležité informace” vzkazuje všem fandům Ostarek.  

Krátce k rekapitulaci loňské sezóny: do kádru přišlo 5 cizinců - konkrétně trio Srbů a 2 Američané - z těchto posil udělal nejlepší dojem zejména Milan Stanojevič, který po celou sezónu hru na hřišti dobře organizoval a také byl velmi přesný na perimetru.  Za zmínku stojí určitě zmínit jeho 48 bodů proti Brnu, které se mu povedlo nastřílet na jaře ve skupině play-off. Nicméně ani tento počin nakonec nestačil na lepší než 11. místo v celkové tabulce KNBL.

V červnu se pak klub významně podílel na charitativní akci s názvem Basket pro Ondrášek, díky které se vybraly příspěvky na Mobilní hospic Ondrášek ve výši přesahující
60 000 Kč.

K novým hlavním partnerům přibyly nově společnosti ADIP, Testcar a Satum.

Společnost TESTCAR s.r.o. je v současnosti provozovatelem největší sítě stanic technické kontroly (STK) na území České republiky. Ve své činnosti se společnost TESTCAR s.r.o. zaměřuje především na provádění technických prohlídek vozidel s hmotností nad 3,5 tuny, tedy nákladních automobilů, autobusů a traktorů a jejich přípojných vozidel.

Firma Adip přináší  ty nejkvalitnější náhradní díly na nákladní vozidla, vleky, návěsy a autobusy. Může se pyšnit rozsáhlým a specifickým sortimentem, které přináší prostřednictvím 13-ti poboček v České republice a také 13-ti na Slovensku již 27 let. Společnost ADIP již není jen obchodní společností působící na regionální úrovni, zákaznici ADIPu jsou dnes prakticky z celé střední a západní Evropy.

Společnost SATUM CZECH s.r.o. je jednou z největších pojišťovacích makléřských společností působících v České republice. Již od roku 1997 poskytuje služby v oblasti sjednávání korporátního pojištění a risk managementu. Společnost je univerzálním pojišťovacím makléřem zaměřeným na pojištění majetku, odpovědnosti, zemědělství, výroby a dalších oblastí. V oblasti pojištění vozidel a dopravních rizik je SATUM dlouhodobě vedoucí pojišťovací společností na českém trhu.


 

         Přípravné zápasy NH Ostrava:

  • 31.8.2018 17:30 NH Ostrava - Žilina 107:68

  • 4.9.2018 17:30 NH Ostrava - BK Olomoucko 94:87

  • 7.9.2018 17:30 NH Ostrava - Svit 84:85

  • 12.9.2018 17:30 NH Ostrava - Gliwice

  • 13.9.2018 17:30 NH Ostrava - Leszno

  • 16.9.2018 11:30 NH Ostrava - Wroclaw

  • 21.-23.9.2018 turnaj v Levicích

 

Přišli:  Jan Koloničný (Catania), Luka Zaharijevič (Vancouver), Justus Alleyn (Mannitoba), Brandon Boggs (Bristol), Nick Smith (Langen), Martin Nábělek (BK Olomoucko), Tomáš Havlík (Snakes), Petr Martikán (BK Opava B)

Odešli: Strahinja Stojačič (Novi Sad), Milic Blagojevič (Žilina), Russell Woods (Svitavy) Malcolm Canada , Daniel Klímek (přesun do civilního zaměstnání)

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

02

hodiny

09

minut

56

vteřin

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)