Nový ročník KNBL startuje již 2. října.

Dnes proběhla tisková konference k zahájení nové sezóny KNBL 2017/2018.

ČÍST DÁLE

26. 9. 2017

Dnes v dopoledních hodinách proběhla v sídle společnosti Kooperativa tisková konference k zahájení nového ročníku KNBL pro sezónu 2017/2018.

V pondělí ligu odstartuje televizní zápas mmcité+ Brno a BC Geosan Kolín. Náš celek vstoupí do ligy zápasem na půdě Nymburka, který je na programu 4.10. od 18:30.

Šestadvacátý ročník NBL bude zároveň už čtvrtým, který jako generální partner zajistí pojišťovna Kooperativa. A bude to sezona řady nemalých zajímavostí a někdy až převratných novinek.   

Už při letmém pohledu je jasné, že tucet klubů z loňska doznal jedné změny, když místo Prostějova zaujal BK Olomoucko, byť i tento klub bude hrát převážnou většinu svých zápasů na prknech prostějovského stánku.

Hned dva kluby do nové sezony vyrazí s pozměněným názvem: Brno už bude mmcité+ a Lions se rozkošatěli na Basket Fio banka Jindřichův Hradec.

Velkou novinkou je účast hned šesti celků v pohárové Evropě. Vedle Nymburka v Lize mistrů a Pardubic v kvalifikaci FIBA Europe Cupu se hned kvartet klubů představí v Helios Alpe Adria Cupu. Brno už má premiéru v Osijeku za sebou, Ústí čeká ve středu a Děčín s pražským USK budou následovat zanedlouho.

Pro fanoušky bude zásadní novotou centrální systém ticketingu (prodej vstupenek na zápasy), s nímž Kooperativa NBL přichází jako první soutěž v kolektivních hrách. Všechny kluby spojily prodej svých vstupenek pod jednoho poskytovatele, což nabídne možnost zakoupení vstupenky na jakýkoli ligový duel on-line. Odkazy na nákup vstupenek na jednotlivé zápasy povedou i z oficiálního webu soutěže nbl.cz.

Letos se jako další lákadlo pro fanoušky přidá i takzvaný „Šlágr kola“, který bude vysílán na webové platformě tvcom.cz, bude snímán na několik kamer a bude mu předcházet poutavý program s moderátory ve studiu na pražské Královce. Navíc během utkání bude možné přepínání i na jiné, souběžně hrané zápasy kola.

Do divácké oblasti patří i dvě následující čísla: na zápasy NBL dorazilo v minulé sezoně celkem 222 tisíc lidí, což dalo průměr 930 na jedno utkání. Přenosy na ČT Sport sledovalo u obrazovek celkem 862 tisíc diváků, přičemž je zajímavé, že nejatraktivnější byla v Děčíně pořádaná All-Star Game z 29. prosince.

Letošní Utkání hvězd se posune jen o pár kilometrů a jeden den dál, neboť jej 30. prosince pohostí Ústí nad Labem. Hlasování o základních pětkách Mazáků a Mladých pušek bude spuštěno už na začátku listopadu. 

Z pohledu hracího systému je důležitou změnou, že finále a série o bronz se odehrají na dva vítězné zápasy. Dílčí úpravou prošel i Český pohár, kde se čtvrtfinále bude hrát atraktivnějším způsobem dvou zápasů - doma a venku. FINAL 4 se uskuteční ve Svitavách 17.-18. února a domácí celek do něj je tradičně nasazen přímo. 

Manažeři museli vzít při skládání týmů rovněž v potaz, že v sestavách pro ligové zápasy už mohou trenéři nově využít jen pěti cizinců oproti dřívějším šesti.

Tradiční součástí NBL bude už třetí rok i Kooperativa Faktor, který hodnotí atraktivitu hry jednotlivých basketbalistů, a samozřejmě i vyhlašování Hráče měsíce, který se bude za odměnu nejbližší čtyři týdny vozit v silničním korábu Hyundai Genesis. A pro fanoušky tu i letos budou hlasování o TOP 8 akcí každého měsíce.

Příznivci Kooperativa NBL počínaje prvním kolem najdou na stáncích v ligových halách i magazín #tojebasketbal, který i letos nabídne rozhovor s úřadujícím MVP, tucet dalších interview s hráči a kouči, osobní data všech hráčů, zajímavosti o klubech, různá kuriózní čísla, střelecké posuny top aktivních hráčů, největší akvizice léta a nově i okouzlující partnerky vybraných hráčů.

A ještě jednu novinku skrývá program nadcházející sezony. Budou jí dvě reprezentační okna, sloužící k odehrání čtyř duelů kvalifikace Světového poháru. První bude trvat od 20. do 28. listopadu, druhé od 19. do 26. února.
 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

07

hodin

26

minut

15

vteřin

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)