Od Vajgaru odjíždíme s porážkou.

Na druhou výhru v sezóně dál marně čekáme.

ČÍST DÁLE

5. 11. 2016

Review: BK LIONS Jindřichův Hradec: NH Ostrava  74: 72(24:19, 22:17, 22:16, 7:20)

Kolo: 10

Místo: Městská sportovní hala,

Čas: 18:00

 

 

V 10. kole nás čekala opět daleká cesta na soupeřovu palubovku. Tentokrát do Jindřichova Hradce.

Ten měl prozatím na svém kontě 2 výhry. Náš celek pouze 1. Jednalo se o velmi klíčový duel, ve kterém oběma celkům šlo opravdu o hodně.

Naše úvodní pětice ve složení Guercy, Painter, Bratčenkov, Smith a Alič hrála velice vyrovnanou první periodu. Především Admir měl dnes dobrou střeleckou mušku. Ta nás především ve druhém poločase, kdy jsme za soupeřem zaostávali velkým rozdílem, držela v naději na výhru.

 

Jestli byla první perioda z naší strany slušná, o té druhé se to naopak nedá říct vůbec. Opět jsme přestali bránit, hrát naši hru a dělali hloupé ztráty. Domácím tím narostla křídla a začali se trefovat z dálky. Především jejich nový playmaker Lipkins dobře dirigoval hru svého celku.

Ve třetí periodě domácí stále navyšovali svůj náskok a na nějaké drama to v tu chvíli nevypadalo.

Do poslední periody jsme vstoupili dobře a zřejmě jsme si rozvzpomněli na svůj výkon z druhého poločasu z utkání s Brnem. Obrana začala fungovat podle našich představ a konečně se začali rozehrávat naše opory. Admir Alič dál přesně pálil z dálky, Painter bránil a vypadalo to na drama. 3 minuty před koncem srovnal Vojta Bratčenkov na 71:71. Domácí následně bodovali trojkou, my naopak jen z následujících trestných bodů proměnili jen 1 jeden a stav 74:72 pak bohužel zůstal až do konce zápasu. 2 minuty jsme nebyli schopni skóre vyrovnat. Bohužel se jednalo o další zápas, který jsme ztratili v koncovce a bohužel to pro nás opět skončilo porážkou.

Na druhou výhru v sezóně , tak stále čekáme. Snad se dočkáme v sobotu proti USK Praha.

 

Ohlasy:  Domácí trenér Karel Forejt:"Děkuji za gratulaci. Myslím, že jsme 3 čtvrtiny byli lepším týmem. Po 30 minutách vedení o 15 bodů je toho důkazem. V prvním poločase nás hodně srazily fauly našich pivotů, to nám bohužel nedovolilo hrát taktiku, kterou jsme chtěli - rvát to pod koš. Museli jsme improvizovat s podkošovými sestavami, které spolu moc často nehrají. Zápas se mohl rozhodnout již dříve. V poslední čtvrtině jsme odvedli ustrašený výkon, i když jsem hráče nabádal, že po 30 minutách nemůžeme koukat na skóre a musíme hrát naplno. 7 daných bodů, kdy máme volné střely, ale nic nepadlo. Možná jsme to měli tlačit víc pod koš. Jak řekl Dušan, Ostrava to nevzdala a závěr byl takový, jaký byl. Pomohli nám naši fanoušci a já jsem za výhru moc rád."


 

Hostující trenér Dušan Medvecký:"Gratulace soupeři k výhře. Dnes jsme bojovali do konce, což se mi líbilo. Nevzdali jsme to ani za stavu -12. V prvním poločase to byl vyrovnaný zápas, kromě toho, že jsme dostali 2 trojky, kdy to tam spadlo z obroučky a to byl rozdílový stav poločasu. Pokud jsme hráli organizovaně, připravili jsme si otevřené střely, které jsme ve druhém poločase dávali. Když jsme přestali hrát organizovaně, JH nás okamžitě potrestal a dal nám jednoduché koše a odskočil. Dotáhli jsme to však do koncovky, kde jsme to však 3x nezahráli tak, jak jsme chtěli. Vzal jsem si time-out, nakreslil jsem to a stejně jsme to nezahráli. V šatně jsem to hráčům řekl, že když mě nebudou poslouchat, tak to nepůjde. To, že nedáme dvojtakt, to je třešnička, která nás zabila za výkon v prvním poločase. Nicméně jsem spokojený, že jsme bojovali do konce a udělali z toho dramatický výsledek."

 

 

Livestats: https://goo.gl/p3Ep7D

 

 

Body domácích: 15 Brooks, Canty a Lipkins po 13, Šustek a Zuzák po 10, Šoula 7,  Stegbauer 3,  Fait 2,   Tawiah

Body hostů:  Alič 18, Smith 16,  Guercy 12, Painter 10, Bratčenkov 8, Klímek 7, Bohačík 1

Doskoky: 34:40

TH:10/16

Trojky: 6-8

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

08

hodin

19

minut

28

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále