Předsedou ČBF byl znovu zvolen Miroslav Jansta.

Včera proběhla Valná hromada ČBF.

ČÍST DÁLE

26. 4. 2017

Miroslav Jansta povede Českou basketbalovou federaci i v dalším volebním období. Do čela českého basketbalu byl zvolen už potřetí za sebou a bude v něm tak stát nepřetržitě od roku 2009. Dnešní volbou dostal mandát nově na dalších pět let. Až dosud bylo období o rok kratší.

 

Miroslav Jansta byl předsedou České basketbalové federace poprvé zvolen před světovým šampionátem v basketbalu žen 2010. Také letošní volbu doprovází organizátorské břemeno velké mezinárodní akce. Přesně za dva měsíce budou v pražské O2 areně korunovány nové mistryně Evropy.

 

Jansta na pozici předsedy pro roky 2017 – 2022 neměl žádného protikandidáta. Ve stejné pozici byli i Zdeněk Bříza a Jiří Zídek na post 1. místopředsedy, respektive místopředsedy České basketbalové federace. Také oni byli do funkcí Valnou hromadou zvoleni.

 

Všichni tři výše jmenovaní funkcionáři jsou zároveň členy devítičlenného Výboru ČBF. Členství ve Výboru obhájili také Ivan Zach a Petr Vrážel. Na dalších čtyřech pozicích bylo složení Výboru změněno. Novými členy se stávají Tomáš Kotrč (předseda ALK), Daniel Kurucz (předseda AŽLK), Petr Čeněk (předseda ČAMB) a Josef Mayer (předseda ČABT).

 

Valná hromada České basketbalové federace přinesla také jedno loučení. Ze všech funkcí na České basketbalové federaci odchází Miloš Pražák. Bývalý československý basketbalový reprezentant byl v řídících funkcích československého a českého basketbalu posledních 27 let.

 

Manažerskou kariéru odstartoval jako generální sekretář České a slovenské basketbalové federace v letech 1990 – 92. Od roku 1993 působil 20 let ve funkci generálního sekretáře České basketbalové federace. Mezi lety 1998 – 2002 byl zároveň jejím předsedou. V posledním volebním období zastával funkci 1. místopředsedy ČBF.

 

Česká basketbalová federace Miloši Pražákovi děkuje za jeho oddanost a práci pro český basketbal.

 

Výsledky volební Valné hromady ČBF 2017

 

Předseda ČBF

Miroslav Jansta

 

1. místopředseda ČBF

Zdeněk Bříza

 

Místopředseda ČBF

Jiří Zídek

 

Výbor ČBF

Miroslav Jansta, Zdeněk Bříza, Jiří Zídek, Ivan Zach, Petr Vrážel, Tomáš Kotrč, Daniel Kurucz, Petr Čeněk, Josef Mayer

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

17

hodin

12

minut

25

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále