V druhém domácím zápase přivítáme Svitavy.

ČÍST DÁLE

11. 10. 2019

Preview: NH Ostrava vs Dekstone Tuři Svitavy

Kolo: 3

Datum: 12.10.2019

Vzájemná bilance z loňské sezóny: 0:2

 

Další domácí zápas odehrají ostravští basketbalisté již v sobotu 12. října.Tentokrát jim bude soupeřem celek ze Svitav. S výběrem trenéra Pivody se domácí utkali již 2x v přípravě před touto sezónou. A v obou případech si Marko a spol. odvezli pohodlné vítězství. To však byla příprava. Ligový zápas je ovšem něco jiného. Vstup měli dnešní soupeři do nového ligového ročníku stejný.V sobotu si připsali oba celky porážku. I když pro hosty to muselo být o to smutnější, jelikož na horké půdě v Děčíně prohráli jen o koš 96:98. Nejlepším střelcem Turů byl s 29 body Puršl. Tento šikovný pivot tak dál pokračuje v dobrých výkonech, kterého zdobili jak v přípravě, tak také v reprezentaci. Bodově se také činil Matěj Svoboda, autor 14 bodů. Pro něj bude souboj také jistě zajímavý, jelikož na sebe bude narážet se svým mladším bratrem Štěpánem, který hájí barvy Nové huti.

Domácí celek v prvním zápase podlehl týmu USK 78:100. Poločas byl ještě vyrovnaný,ale špatný vstup do druhého poločasu v kombinaci s nedůsledností a malou bojovností na obranné polovině vyústil ve výsledný bodový rozdíl. Kouč ostravských nemohl počítat s trojicí hráčů (Nábělek, Havlík, Choleva) a v úzké rotaci to bylo znát. Hosté měli střeleckou oporu především v Maricovi s Proletou. U domácích se nejlépe dařilo Newkirkovi s 18 body. 

Z tábora soupeře:

Stejně jako domácí tým, tak také sobotní soupeř ostravských prošel před sezónou několika změnami. A to nejen v sestavě, ale také v realizačním týmu. Jako hlavní kouč skončil trenér Růžička (Brno) a na pozici hlavního trenéra se přesunul dosavadní asistent Lukáš Pivoda. Ten si k sobě přibral jako asistenty Martina Blahu a Martina Nováka.  Do kádru pak přišli dva cizinci v podobě Eugena Crandalla a Damonteho Dooda. Z mladých nadějí svitavského celku je dobré zmínit například Jana Hlobila či Vojtěcha Sýkoru. 

Dále v tomto celku najdeme zkušené ligové hráče typu Romana Marka, Pavla Slezáka či Jiřího Jelínka. 

Nesmíme však zapomínat ani na reprezentanta Puršla či Luboše Kováře, který v přípravném zápase proti domácím měl velmi dobrou střeleckou mušku.

K zahraniční akvizici  hlavní kouč dodává:

“Damonte přivádí do týmu všechny prvky, které jsme si od nové posily pod koš slibovali. Velký důraz a hru zády ke koši ve vymezeném území, dobrou práci nad obroučkou a v neposlední řadě vyztužení naší obrany. Damonte má při svých parametrech výborný pohyb po hřišti a my věříme, že skvěle zapadne do konceptu naší hry.”

Partnerem zápasu bude tentokrát  společnost Nikey.  Zápas můžete sledovat buď v přímo v hale nebo také na TVCOM.

Juraj Páleník před zápasem říká: " V našem druhém domácím zápase proti Svitavám musíme hrát koncentrovaně, hlavně co se obrany týče, celých 40 minut. Nemůžeme si dovolit výpadky, jak v předešlých zápasech. Doufám, že hala bude plná, stejně jako při prvním domácím zápase a my předvedeme fanouškům lepší výkon jako naposled."

TVCOM:  http://bit.ly/nhsvitavytvcom

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

23

hodin

55

minut

19

vteřin

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)