Ve středu opět doma. Tentokrát přijede USK Praha.

2. kolo nového ročníku započne již zítra.

ČÍST DÁLE

4. 10. 2022

Již první říjnovou středu se opět naplno rozezvučí v hale Tatran nejvyšší soutěž basketbalistů. Ostravané tentokrát přivítají USK Praha. S pražskými Sovy mají ještě čerstvě nevyřízené účty z letošního jara, kdy v bojích v před kole play off padli až s poslední střelou,která rozhodla o postupu USK do play off. 

Ve středu to však již bude úplně o něčem jiném. Nejenže oba celky obměnili kádry, ale také měli úspěšný vstup do letošní sezóny. Domácí si poradili s ambiciózními Pardubicemi v poměru 88:77. Sovy zvládli duel s Hradcem Králové 87:72.

V sobotním zápase si výborně uvedlo zejména duo Majerčák - Morgan. Slovenský reprezentant ve službách NH se blýskl 23 body a zejména z perimetru byl velmi při chuti, o čemž svědčí i jeho bilance 5/7. Zdatně mu sekundoval nejen již zmíněný Morgan, ale také Radukič či Belikov. Malik Morgan svými zkušenostmi a klidem vždy v potřebný čas uklidnil své spoluhráče a po celou dobu byl velmi cítit na hřišti. 

I ve středečním zápase budou jistě potřebovat domácí hráči mohutnou podporu svých fanoušků. V sobotu ukázali, že fandit rozhodně umí. 

 

Saša Jankovič před zápasem: " Ve středu se utkáme doma s USK. S nimi máme ještě nevyřízené účty z loňského jara. 
Po sobotě jsme dobře naladěni a s podporou našeho fanclubu věříme, že společně dojdeme k další výhře.

Evan Milligan: " V sobotu bylo vidět, že jsme přepli z přípravného módu do toho sezonního. A chceme takto pokračovat i nadále!

 

Z tábora soupeře

Hosté z našeho hlavního města před touto sezonou nejen,že vyměnili cizince na palubovce, ale také na lavičce. Italský  trenér Francesco Tabellini má opravdu bohaté CV nejen z basketbalových kruhů. Tento 38letý vystudovaný  překladatel z řečtiny či latiny má k dispozici opět mladý a dravý tým, který jistě i v letošní sezóně bude chtít dostát pověsti celku z Nuslí z posledních let. 

Na soupisku můžeme z nových akvizic vidět také například Michaela Okauru, Davida Böhma či Eduarda Cortesaa. V sobotu v zápase proti Hradci Králové se nejlépe dařilo Bohmovi (20 bodů) a Okaurovi (18 bodů).

 

#tojebasketbal 

#NHvsUSK

 

TVCOM: https://bit.ly/3EdRWq8

Pozvánka: https://bit.ly/pozvankanaUSK

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

01

hodina

18

minut

02

vteřiny

vs.

30. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 11. kolo - Skupina A2

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

81:64

20:2741:4660:54

27. 3. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 10. kolo - Skupina A2

AKTUÁLNÍ POZICE V TABULCE

2. MÍSTO

Skupina A213 VÝHER / 19 PROHER (40.6 %)