Z Kolína si přivážíme vysokou porážku.

V Kolíně vysoce prohráváme.

ČÍST DÁLE

31. 10. 2021

14 trojek i stovka pro Novou huť od Medvědů

Znamenají-li poslední ligové dny, že kolínská skvadra už definitivně našla svou jarní formu, mají se soupeři nač ”těšit”. Nová huť se v medvědím stánku po dlouhém výjezdu ještě ani nestihla pořádně rozkoukat a už mohla po první čtvrtině balit na cestu domů. V tu chvíli prohrávala vysoko 32-11 a v poločase s rozdílem 62-31 a více než dvojnásob horší střelbou z pole bylo pro hosty ještě hůř. A to se o skoro polovinu produkce GEOSANU postarali náhradníci, takže téměř nemusel být vidět lídr týmu Číž (4 body).

Konečný účet utkání zněl 105-81, což vyznačilo už pátou výhru Kolína za posledních šest kol. Jeho tahouny byli Číž (19+9 asistencí, trojky 8/4), Petráš (18+11 doskoků), Mareš (16), Lošonský (15), Jelínek (14) a Novotný (10). Za NH, v jejímž dresu se vůbec neprosadili Radukič a Ubilla, byli dvojciferní jen Vann (22) se Štěpánem Svobodou (10). Kolín Ostravu přestřílel z trojek (28/14 - 30/9) i šestek (19-12) a také ji jasně přeskákal (44-29).

 

Miroslav Sodoma (kouč BC GEOSAN Kolín): ”Zcela zasloužené vítzství. Vstoupili jsme do utkání velice koncentrovaně a první čtvrtina skončila 32-11. Druhá byla 30-20, kdy už nebyla úplná koncentrace v obraně, ale myslím si, že v poločase jsme měli dostatečný náskok. Samozřejmě ještě v šatně jsem hráče nabádal, abychom se koncentrovali do třetí čtvrtiny, že ta může rozhodnout, soupeř se může ještě o něco pokoušet. Začátek druhé půle byl takový zvláštní, ale nakonec jsme to udrželi a v poslední čtvrtině si zahráli úplně všichni. Konečně jsme převedli do klidné výhry celý zápas.” 

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): ”Domácí nás rozebrali hned na začátku utkání – půjčovali si balon, hráli s lehkostí, a to se jim vyplatilo výhrou proti nám. My jsme přijeli možná s hlavami moc vztyčenýma, že to půjde – že vyhrajeme, ale stal se pravý opak. Musíme zpytovat svědomí – jak jsme se chovali, jak jsme hráli a jakou energii jsme do toho vložili. Ale to je sport. Takových porážek je a bude, stejně jako výher. Musíme to hodit za hlavu – v úterý nás čeká derby s Opavou a na to se musíme připravit.” 

Štěpán Svoboda (forward NH Ostrava): ”Kolín nás porazil už vlastně v první čtvrtině, kdy jsme měli úplně otřesný vstup do utkání a pak už jsme se to snažili stahovat, ale stále se nám to nedařilo. Nechali jsme se rozhodit rozhodčími – diskutovali jsme a první čtvrtina byla zkrátka kámen úrazu.” 

Jan Křivánek (forward BC GEOSAN Kolín): ”Z naší strany úplně super zápas. Vlítli jsme do něj s dobrou energií a dobrou úspěšností střelby. Ostrava byla možná trochu ospalejší po té dlouhé cestě, tak nedokázala vůbec vzdorovat.”

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

14

hodin

05

minut

13

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále