Z Olomoucka si odvážíme 7.výhru v sezóně!

Připisujeme si druhou venkovní výhru.

ČÍST DÁLE

5. 12. 2021

Review: BK Redstone Olomoucko: NH Ostrava

Kolo:16

Datum: 5.12.2021

 

Po reprezentační pauze se opět roztočil kolotoč zápasů KNBL. Ostravští basketbalisté se tentokrát vydali na palubovku Olomoucka. 

S tímto celkem se v sezóně již jednou potkali, kdy na domácí palubovce svého soka porazili. A vyhráli i dnes. Úvod sice patřil Hanákům, ale poté již převzali taktovku na hřišti hosté, kteří si vypracovali v průběhu zápasu až 20ti bodové vedení. Již v prvním poločase dali jasně najevo, že vítězství se dnes poveze do Ostravy.

Díky rychlým a efektivním protiútokům a také kvalitní obraně si vybudovali dostatečný náskok, který si hlídali. Domácí se sice dostali na čas na dostřel svémi soupeři, ale naštěstí pro hosty vždy přišla uklidňující střela či koš s faulem, který domácí usmrtil. Do druhého poločasu měli lepší vstup hosté a opět soupeři odskočili. V závěru pak dal kouč Choleva prostor celé lavičce a zápas se pak již jen dohrál. Hosté si tak připisují na své konto 7. výhru v sezóně a mohou se připravit na sobotní domácí zápas proti Brnu. Nejlepším střelcem NH byl s 22 body a 14 doskoky Radukič. 

 

Body Ostravy: 22 Radukič (14 doskoků), 18 Heinzl, 14 Ubilla (9 asistencí), Bohačík a Nábělek po 8,10 Vann, 5 Svoboda,2 Šmíd

Trojky: 7:7

Doskoky: 39:45

 

Miljan Čurovič (kouč BK REDSTONE Olomoucko): „Bylo vidět, jak se projevily změny, které jsem začal v tréninku. V hlavách se to zamotalo, bylo jich příliš. Zaplatili jsme daň. Přesto věřím, že se tým zvedne. Až si změny sednou, půjdeme nahoru, protože hráči trénují výborně. Zápas mi nevyšel ani osobně. Vyloučení do něj vlastně zapadlo.” 

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Utkání rozhodně nebylo tak jednoduché, jak by mohl naznačovat výsledek. Ale bylo vidět, že jsme sehranější, hráči si dobře půjčovali míč a vytvořené šance se nám dařilo využívat. Velký zápas odehrál Ubilla. Ukázal všechny své zkušenosti, tvořil hru a určoval tempo. S tím jsme jej brali. Aby v klíčových minutách byl oporou a rozhodujícím faktorem. Tentokrát to naplno ukázal.” 

Filip Halada (křídlo BK REDSTONE Olomoucko): „Byli jsme bez energie, chyběla nám síla, hlavy byly dole. Přesto jsme se vyhrabali z vysoké ztráty a ještě do začátku poslední čtvrtiny šli za přijatelného stavu. Hned na začátku jsme ale udělali tři hrozné chyby a pak se už jen dohrávalo.” 

Dominik Heinzl (power forward NH Ostrava): „Začátek nám úplně nevyšel, pak se nám ale podařilo otočit skore a soupeř už se do vedení nedostal. Z tohoto pohledu je vítězství zasloužené. Důležité byly minuty na konci poločasu, kdy se Olomoucko docela přiblížilo. Dokázali jsme ale odpovědět a získali zpět dvouciferný náskok. To bylo klíčové. Kdybychom vedli třeba jen o pět bodů, tahali bychom se po pauze až do konce.”

 

 

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

00

dnů

17

hodin

02

minuty

17

vteřin

vs.

26. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 5. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

100:93

0:00:00:0

23. 4. 2024 18:00

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 4. kolo - Čtvrtfinále