Ani v druhém letošním derby jsme se neradovali z výhry

ČÍST DÁLE

12. 11. 2023

Review: BK Opava vs NH Ostrava

Kolo: 12.

Datum: 11.11.2023

OSTRAVA VZDOROVALA ŽLUTÉMU PEKLU

Obecně se hrál na Žižkově ulici vyrovnaný basketbal i ve druhé a třetí části a dá se říct, že klíčová byla v duelu až domácí šňůra 10:0, kterou necelé tři minuty před koncem korunoval před nadšeným žlutým peklem důrazným tipdunkem Jakub Mokráň. NH se ještě v poslední půlminutě díky trojkám Svobody a Rhodese dokázala přiblížit na šest bodů, na víc už však dvanáctý celek tabulky nenašel síly. 

Domácí skvadra si udržela střelbu přes 51 procent, naopak soupeře dokázala přitáhnout na 44, ačkoli mu povolila 11 trojek. Dalšími výraznějšími rozdíly byly body laviček, kde domácí vládli 42:24, a také body z vymezeného území, kde Ostravany přehráli 38:28. Duel provázel vysoký počet ztrát (21:20) i nižší procento šestek (15/24, 62 % – 15/15, 66 %), hosté navíc spáchali o šest osobních chyb více. Opavané v lize uspěli potřetí v řadě a upravili si bilanci na 9-3, poražení zůstávají poslední (1-10).

Vítěze táhl s 15 body (trojky 3/3) Luděk Jurečka nebo se 14 body a šesti doskoky Šimon Puršl. Obvyklý lídr Jakub Šiřina zůstal na devíti bodech a sedmi asistencích, 11 bodů přidal Mokráň a 10 Pecháček. Smutným hrdinou byl naopak rozehrávač NH Matej Majerčák, jenž k 18 bodům přidal osm finálních pasů s nejvyšší osobní užitečností v sezoně (24). Sekundovali mu Elyjah Williams s 15 body a devíti doskočenými míči (ale šesti ztrátami), 13 bodů přidal Jarrid Rhodes a 11 z lavičky Štěpán Svoboda. 

Všem našim fanouškům děkujeme za účast na výjezdu na utkání. I nadále budeme pořádat akce na podporu našeho týmu. Podívejte se také fotky z tohoto zápasu v odkazu níže.

Ohlasy po zápase:

Pro nás je to hodně důležité vítězství,“ vydechl si po utkání opavský kouč Petr Czudek. „Ostrava ukázala, že nemá špatný tým. Cele čtyři čtvrtiny hrála velice dobře. Nám to bohužel nešlo, hlavně v prvním poločase, kdy jsme měli čtrnáct ztrát, což nás docela limitovalo,“ přiznal dvaapadesátiletý stratég. „Z toho pramenil poločasový výsledek, musím říci, že byl k nám ještě milosrdný,“ dodal šéf opavské lavičky.

Zápas se lámal ve třetí čtvrtině. „Rozhodla třetí čtvrtina, ve které jsme se rozběhli. Kuba Šiřina dobře najížděl a sbíral fauly. Trochu jsme se od soupeře odpoutali a závěr vyhráli. Pro nás je to hodně cenné vítězství. Zápas opět ukázal, jak je liga vyrovnaná,“ podotkl Petr Czudek.

„Bohužel zápas jsme nezvládli, i když to z naší strany až tak špatné nebylo. Doplácíme na to, že nám nejsou schopni v jednom zápase dobře zahrát zahraniční opory. Chase dnes neměl svůj den, hlavně směrem dozadu, i proto měl menší minutáž,“ohlížel se za utkání ostravský kouč Adam Choleva. „Měli jsme dvacet ztrát, což je moc. Musíme si sednout a udělat asi i nějaké změny,“ dodal ještě trenér Nové huti.

Foto: https://bit.ly/fotoopavavyjezd

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále