V sobotu si dáme regionální derby č.2

ČÍST DÁLE

9. 11. 2023

Preview: BK Opava vs NH Ostrava

Datum: 11.11.2023

Kolo: 12. v 17 hodin

V sobotu 11. listopadu se naplno rozjedou odvety v základní části Kooperativa NBL. Ostravští basketbalisté si to tentokrát rozdají se svým regionálním rivalem z Opavy.

V prvním měření sil byli svěřenci trenéra Cholevy dlouho ve vedení o které bohužel přišli vinou vlastních ztrát. Zápas tenkrát dospěl až do prodloužení ve kterém si hlavní slovo vzal opavský Šiřina a prokázal své kvality.

Oba celky od té doby prošly zajímavým vývojem. Ostravané se stále krčí na posledním místě s jednou výhrou na kontě, Opavané zase střídají lepší výkony s těmi horšími. V lize konečně zabrali a díky zlepšené střelbě z perimetru porazili vysokým rozdílem, jak Děčín, tak také Pardubice.

Ostravané po dvou smolných porážkách v závěrech utkání budou mít chuť vyhrát a radovat se tak z druhé výhry v sezóně.

Derby však nemá jasného favorita a uvidíme, co si pro nás oba aktéři přichystají.

Ohlasy po utkání:

"Při derby jde vše stranou, nehledí se na dosavadní skóre obou družstev. Samozřejmě Opava je jasným favoritem. Ale až v zápase se uvidí. Pokud se dokážeme vrátit k produkci v útoku z prvního vzájemného utkání, pak je vše možné!" říká před derby kouč Adam Choleva.

"V sobotu nás čeká zápas u mistra v Opavě. První zápas proti Opavě jsme si nechali utéct až v prodloužení, a podobně také naše poslední zápasy, které se rozhodovali v koncovce. Nejsme spokojeni s dosavadním vývojem sezóny, určitě to chceme otočit. Opava je silný soupeř, ale jak už sem zmínil, umíme s nimi hrát vyrovnaný zápas. Musíme si ale uvědomit co chceme plnit, jak v obraně, tak v útoku, a držet to po celý zápas. Pak můžeme pomýšlet na výhru," dodává k preview kapitán týmu Štěpán Svoboda

INFO k výjezdu: Důležité info k sobotnímu výjezdu na zápas do Opavy. Sraz u haly je 15:15, následně odjezd je v 15:30. A přijďte na sraz v BÍLÉM!

TVCOM: https://bit.ly/3QSekeL

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále