Ani z Olomoucka nevezeme výhru.

Na výhru stále čekáme.

ČÍST DÁLE

8. 10. 2023

Review: BK Redstone Olomoucko: NH Ostrava : 97:88

REDSTONE dokázal potvrdit nečekaný děčínský lup i následnou domácí výhrou (97-88) nad Novou hutí, která po pěti kolech zůstává spolu s Pískem jako jediný nadále bezvítězný tým.

V Olomouci sice nadějně začala (5-12), když za ni 12 z úvodních 14 bodů doručil forward Williams, jenže domácí vedeni Feštrem a syceni z útočných doskoků ještě před druhou desítkou skore dotáhli a v závěru poločasu americká legie Hanáků zvedla kotvy až na rozdíl osmi bodů. A náskok v této výši nebo i o stupínek lepší už si Hanáci dovezli až do cíle.

Lídr Olomoucka (bez Matthewse, Olborta) Feštr se zaskvěl 27 body a 6 asistencemi (na 6 ztrát) i šestkami 11/10. Dvojciferní byli i McBrayer (21, TH 16/14), Bailey (16+8 doskoků, 4 bloky, 3 zisky), Shaver (14) a Škranc (10+7 doskoků). Ostravu (bez Michala Svobody) sytili Williams (26+13 doskoků, 6 ztrát), Weaver (21, TH 10/9), Jeter a Majerčák (po 14). Domácí měli víc trojek (9-3), daných šestek (32-23) i bodů laviček (43-8). NH nakonec nepomohl ani náskok zpod koše (36-56), z brejků (12-22) a ve ztrátách (23-16).

Ohlasy:

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Pořád se trápíme ve střelbě. Naše úspěšnost trojek byla dnes sedmnáctiprocentní, to je strašné číslo. Pokud ale budeme pracovat a hrát tak, jako proti Olomoucku, nemám strach. Tým má potenciál i kvalitu, chytíme se. I obrana byla lepší než v předchozím zápase proti Ústí, i když kluci střídali lepší a horší pasáže. Nedá se nic dělat, jedeme dál.”

Štěpán Svoboda (forward NH Ostrava): „Těžce se to hodnotí.  Šli jsme do toho s tím, že vyhrajeme, zase se to nepovedlo, i když jsme začali dobře. Pak jsme si to nechali utéct. Prohráli jsme na doskoku, v útoku se nepodařilo proměnit celou řadu střel. Hráli jsme až do konce, tam to prostě musíme dělat, jedině tak se ze současné situace dostaneme.”

Andy Hipsher (kouč BK REDSTONE Olomoucko): „Byl to těžký zápas, do kterého jsme museli dát hodně energie. Udělali jsme docela hodně chyb, které soupeř dokázal potrestat. Ale celkově jsme odvedli dobrou práci. Hráči se drželi stanovené taktiky a to nám pomohlo k výhře. Hlídali jsme si hodně věcí, které jsme měli pod kontrolou. Na každý útok Ostravy jsme dokázali odpovědět, proto se podařilo udržet bodový odstup, který jsme si vypracovali.”

Lukáš Feštr (rozehrávač BK REDSTONE Olomoucko): „Neměli jsme dobrý vstup do zápasu, dokázali jsme se ale zvednout. Docela jsme si pomohli při střelbě trestných hodů. Škoda, že se nám nepodařilo zlomit soupeře ve chvíli, kdy jsme odskočili na dvouciferný rozdíl, ale nakonec to dobře dopadlo, přestože jsme chvílemi měli problémy s vytaženou obranou Ostravy. Pro nás je hodně důležité, že se toto utkání podařilo zvládnout. Díky tomu má předchozí úspěch v Děčíně cenu.”

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále