Derby vyznělo lépe pro hosty.

Derby nabídlo velkou přestřelku.

ČÍST DÁLE

18. 11. 2020

Review: NH Ostrava vs BK Opava

Datum: 18. 11. 2020

Kolo: 10.

Po dlouhých 46 dnech si dnes opět ostravští basketbalisté zahráli ligový zápas.  A hned se utkali se svým regionálním rivalem. Opava přijela do haly Tatran po pondělní výhře nad Pardubicemi v dobrém rozpoložení. Ale zjevně vysoké pondělní vítězství jim nabylo pocitu, že to dnes bude podobné.

A to teda nebylo. Ostravané drželi s favoritem zápasu krok 35 minut a hosté rozhodně nehráli svoji typickou hru. Domácím se velmi dařilo z perimetru a v poločase vedli o 2 body, 52:50.

Nástup do druhého poločasu však zvládli lépe hosté a šli přes svého soka.  Klíčovou fází byla pak pasáž v poslední periodě, kdy hosté utekli svému soupeři na rozdíl 15 bodů a definitivně se tak uklidnili.

Skóre se nakonec zastavilo na stavu 94:106.  Domácí podali navzdory pár výpadkům v obraně  velmi dobrý výkon. Bodově je vedl zejména Alleyn, který dnes nastřílel 30 bodů. Po 15 bodech přidali Zane Waterman s Petrem Bohačíkem.

Poprvé po zranění dnes nastoupil Štěpán Svoboda a za 16 minut stihl 9 bodů. Hosty bodově držel zejména Jakub Šiřina.  Již v sobotu čeká NH zápas v Kolíně.

 

NH Ostrava: BK Opava 94:106

Body Ostravy: 30 bodů Alleyn, Bohačík a Waterman po 15, 12 Šmíd, 10 Pumprla, 9 Svoboda, 3 Havlík

Body Opavy: 27 Šiřina, 17 Gniadek, 14 Švandrlík, 12 Zbránek, 11 Slavík, 9 Jurečka, 7 Bukovjan, 5 Kvapil, 4 Mička

Trojky: 12:15

Doskoky: 25:21

MVP: Šiřina

Foto: https://bit.ly/fotoopavanh

Stats:https://bit.ly/ovaopavastats

Ohlasy: 

https://bit.ly/ohlasybalint

https://bit.ly/ohlasyczudek

https://bit.ly/ohlasysvandrlik

https://bit.ly/ohlasyboci

 

Ohlasy po zápase:

 

Peter Bálint : „Z naší strany po dlouhé době bez zápasu bylo dobrých 37 minut. Pak jsme ztratili koncentraci, udělali jsme pár chyb v obraně a toho soupeř využil. Trefil volné trojky, uklidnil se a hrál v podstatě v poklidu až do konce.  My jsme se i přes to snažili hrát až do konce, ale dostali jsme přes 100 bodů.  Nicméně chci pochválit tým za dobrou práci, i když s chybami. Statisticky jsme byli vyrovnaným soupeřem a to je Opava jeden z těch top týmů. Jinak to hodnotím celkem pozitivně.“

 

 

Petr Czudek „ Zápas byl až do 38. minuty vyrovnaný.  Měli jsme špatný vstup do zápasu, bylo to bez koncentrace.  NH bylo nažhavené, spadlo jim tam spoustu volných trojek, ale to nás neomlouvá.  My jsme špatně rotovali, všechno bylo takové statické. Do poločasu jsme to stáhli a pak to byla přetahovaná. My jsme měli silnou minutu a půl a to rozhodlo. Chtěli jsme hrát chytřeji, ale nestalo se tak. Měli jsme štěstí, že jsme trefili pár otevřených střel v závěru. Za výhru jsem rád, ale s obranou spokojen nejsem.“

 

Jan Švandrlík: „ Dnes jsme do toho nevstoupili dobře, bylo to dost ospalé. Nebránili jsme dobře ,o čemž svědčí i vysoké skóre. Naštěstí v závěru se povedlo odskočit, dát nějaké trojky a udržet soupeře takto dokonce. Ale bylo to utkání, které jsme vyhráli se štěstím“.

Petr Bohačík: „ Jsem frustrovaný, že jsme prohráli, ale když to zhodnotím s čistou hlavou, tak to nebylo vůbec špatné. Poločas jsme vedli 52:50, nicméně abychom byli úspěšní i v závěru, tak jsme to skóre potřebovali nižší. V útoku to bylo dobré, ale v obraně to nebyla žádná sláva. A to ještě  Opava netrefila v prvním poločase své otevřené trojky. V tom druhém však ano, škoda, že nám nepovedlo v obraně trochu víc přitvrdit.“

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

05

dnů

20

hodin

24

minut

18

vteřin

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále