V sobotu zajíždíme do Kolína.

ČÍST DÁLE

20. 11. 2020

Preview: BC Geosan Kolín : NH Ostrava

Datum: 21.11.2020, čas 18:00

 

V sobotu čeká ostravské basketbalisty další zápas v KNBL. Tentokrát to bude utkání na půdě Kolína. Jedná se o dohrávané 5. kolo z měsíce září. 

Po restartu ligy se Medvědi z Kolína v lize chytli. Ze tří odehraných zápasů poznali hořkost porážky jen jednou. A to půdě mistrovského Nymburka a pouze o 10 bodů.

Na domácí půdě pak skolili Hradec a naposledy i Olomoucko. V kolínském týmu se v poslední době velmi dobře rozestříleli mladí hráči a to jak Dlugoš, tak i Novotný. Oba zmínění dali v zápase s Hanáky přes 20 bodů. 

V utkání proti Hradci si zase otevřel střelnici rozehrávač Adam Číž. Z trojkového oblouku trefil hned 7 trojek z 15 pokusů a byl to zejména on, kdo měl lví podíl na těsném výhře v poměru 95:93. Dalším hráčem na které stojí zato pohledět přísným okem je bezpochyby Lee Skinner. Americká akvizice ve službách středočeského klubu se po svém příchodu jeví velice dobře. V průměru sází 15 bodů na zápas. 

 

Ovšem také Ostravané disponují hráči, kteří mají často přesnou mušku. Za zmínku stojí zejména Justus Alleyn. Ten po svém zářijovém příchodu hned prokázal, že je platným hráčem.  Ve středečním zápase proti rivalovi z Opavy nasázel 30 bodů (trojky 5/5) a dlouho držel svůj tým v naději na výhru nad favoritem tohoto utkání. 

Bohužel pro něj a jeho spoluhráče Opava v závěru svému soupeři odskočila rychlými střely z perimetru a zápas dovedla do vítězného konce. 

 

V sobotním zápase nebude moc kouč Bálint počítat se službami Juraje Páleníka, který po vzájemné dohodě v klubu skončil. Zápas začíná v 18 hodin a diváci ho mohou opět sledovat na TVCOM.

 

Štěpán Svoboda: "V sobotu nás čeká důležitý zápas v Kolíně. Je třeba se oklepat z poslední porážky, musíme zlepšit obranu, a koncentrovat se celých 40 minut.”

 

Adam Choleva, asistent trenéra: “ Do Kolína si jedeme pro body, chceme nastoupit se stejným elánem a chutí, jakou jsme hráli proti Opavě první tři periody. Na tento výkon se pokusíme navázat. Zároveň si uvědomujeme sílu Kolína, kteří po pauze hrají s velkou chutí a předvádějí dobrý basketbal.  Musíme bránit po celých 40 minut a nedělat chyby v útoku.”

 

Absence: Nábělek, Šiška, Páleník (po dohodě ukončení spolupráce)

 

TVCOM: https://bit.ly/tvcomkolova

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

04

dny

19

hodin

23

minut

21

vteřin

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále