Olomoucko porážíme a v předkole jdeme na Kolín.

ČÍST DÁLE

7. 4. 2024

Review: Olomoucko vs NH Ostrava 75:95

Kolo: 12. kolo

Datum: 6.4.2024

NH DOBYLA HANOU, ČEKÁ JI KOLÍN. OLOMOUCKO NA USK

V přímém duelu o deváté místo v Olomouci až nečekaně jasně triumfovala Nová huť (75-95), která si to tak v předkole play-off rozdá o čtvrtfinále s osmým Kolínem. Desáté Hanáky čeká v předkole USK.

Ostrava vyskočila bleskově do vedení o devět bodů, domácí, kterým opět chyběl rozehrávač Townsend, ale do konce úvodního dějství otočili a do půle se pak hrálo velmi vyrovnaně (38-39), když hosté ztratili jediný míč a vládli z brejků 2-14. Klíčový úder pak provedli ve třetí čtvrtině, kterou vyhráli 16-27 hodně díky Michalu Svobodovi, ale důležité koše sázel i křídelník Snopek. Jeho tým pak už kontroloval průběh až do konce.

NH vedli Michal Svoboda (17), Elyjah Williams (16+9 doskoků a 8 asistencí), Madden (15+6 asistencí), Rhodes (13+8 doskoků) a Snopek (10). Hosté byli lepší zpod koše (32-56), z brejků (6-30) i ve ztrátách (16-7) a měli o 19 střel víc. Domácí sytili McBrayer (18), Adamu (14), Bailey (12+11 doskoků) a Feštr (12).

K zápasu byl také vypraven autobus s fanoušky ostravského týmu, kteří si tento výjezd náležitě užili.

Na kompletní galerii se můžete podívat v odkazu níže: https://bit.ly/43SbThc

Andrew Hipsher (kouč BK REDSTONE Olomoucko): „Předně musím pogratulovat Ostravě k vítězství, byla v utkání lepším týmem. Na našem výkonu se možná projevil náročný program z poslední doby, kdy jsme v rychlém sledu odehráli dva zápasy v Písku a jedno utkání proti Slavii. Snažili jsme se uspět, ale obtížně jsme se dostávali do tempa. Nedařilo se nám ani ve střelbě trestných hodů, jen to zapadlo do skládačky tohoto střetnutí.”

https://www.youtube.com/embed/aKPGLBAVgpg?si=q2F3I2wxEZjGMKZ3
Erik Klepač (křídlo BK REDSTONE Olomoucko):
 „Chtěli jsme vyhrát a jít v předkole na Kolín. První poločas jsme odehráli s potřebnou koncentrací a bylo to proto vyrovnané. Po přestávce jsme přišli jako jiný tým. Koncentrace nám chyběla, já sám jsem soupeře čtyřikrát poslal na náš koš. To nás stálo zápas, který už nevrátíme. Musíme se soustředit na předkolo a v něm podat úplně jiný výkon.”

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Z výhry máme radost, byl to dobrý zápas před plnou halou. Z Ostravy přijeli naši fanoušci, těm děkujeme za to, že nás dotáhli k výhře. Rozhodl nástup do třetí čtvrtiny a nasazení Matěje Snopka jako psa obranáře, který nás nastartoval na vlastní polovině. Od toho se vše odvíjelo, pak jsme rozhýbali obranu Olomoucka a našli potřebné skulinky. Udělali jsme první krok k vysněnému čtvrtfinále s Opavou. Je to ještě daleká cesta, ale vykročili jsme dobře.”

Matěj Snopek (křídlo NH Ostrava): „Začali jsme laxně a v obraně to nebylo ono. I ztrát bylo hodně. V kabině jsme si v poločase něco řekli a pod naším košem přitlačili. Navíc jsme se rozběhali a střely začaly padat do koše. Domácí to nestačili zachytit, to nám pomohlo k náskoku, který jsme udrželi.”

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále