Srovnali jsme krok v sérii na 1:1

ČÍST DÁLE

20. 4. 2024

Play-off o Pohár Jiřího Zídka už čtvrtý hrací den vygenerovalo první velké překvapení! Nová huť před dosud rekordní návštěvou vyřazovacích bojů (2058 fanoušků) ani v koncovce - i přes ztrátu 11bodového vedení - nepodlehla tlaku obhájce trofeje a jeho 16 trojkám a při monstr náskoku zpod koše (14-38) a v úspěšnosti z pole (v procentech 35-49) dobyla v infarktovém závěru triumf (82-84) a tím i srovnání čtvrtfinálové série na 1-1.

Podle očekávání drtivý nástup Opavy do třetí čtvrtiny ji dovedl jen k vyrovnání, zejména ostravský lídr Madden pak nápor mistra zastavil a udržel s pomocí kolegů minimální odstup, který se ve čtvrté čtvrtině zvýšil díky útočným doskokům až na 11 bodů. Pak domácí čtyřmi trojkami v řadě dosáhli na vyrovnání, ale vodu už šlapající NH se přesto nevzdala, Rhodes s Maddenem jí získali minimální vedení, a to už nezvrátily ani hrdinné nájezdy domácího lídra Šiřiny. Opavě nepadlo do koše za stavu 82-84 ani posledních pět zakončení hektické koncovky.   

Vítězům šéfovali Madden (22), Rhodes (18), Heinzl a Michal Svoboda (po 11), za domácí (bez Kvapila) korigovali Šiřina (15+6 asistencí), Kouřil (13+7 asistencí) a Zbránek (13). Opava zahodila 14 šestek, vůbec nevyužila převahu na útočném doskoku (17-8, body z druhých šancí 6-10) a nespasily ji ani lepší trojky (16-7) a body laviček (46-20).

https://www.youtube.com/embed/Jo28gWNUm4s?si=wi2bCZM_ThDXvsXh

David Zach (asistent BK Opava): „Vyhrál dneska lepší tým, Ostrava ukázala bojovnost, ukázala soudržnost, ukázala talent, Madden s Rhodesem dneska Ostravu podrželi, my jsme hlavně nezvládli druhou čtvrtinu, kdy nám to uteklo, a pak jsme to už doháněli, zaplaťpánbůh, že jsme to nevzdali a snažili se utkání zvrátit. Šahali jsme po vítězství, ale nakonec se to nepovedlo a Ostrava zaslouženě vyhrála.”

Luděk Jurečka (křídlo BK Opava): „Tvrdý play-off zápas, který ukíázal, že každý zápas je jiný, dneska Ostrava do toho šla ještě s větší bojovností a větší touhou po tom vítězství. My jsme se nemohli najít, dlouho jsme byli pod děkou, nevycházelo nám to. Postupně jsme se vraceli, ale vždycky tam byl nějaký koš s faulem, nebo nepozornost a bohužel nás to dneska stálo to vítězství. Ale série se hraje na čtyři vítězství, je to 1-1 a my jedeme dál.”

Adam Choleva (kouč NH Ostrava): „Děkuju fanouškům jak Opavy, tak Ostravy, udělali pěknou kulisu, opět se ukázalo, že i tady naše derby láká, což je super, ale dneska jsme šťastnější my a ještě jednou se sem vrátíme a uvidíme co z toho bude. Dneska jsme do toho dali opravdu srdíčko a asi větší energii než než Opava a hlavně jsme tu intenzitu dokázali udržet po celých čtyřicet minut, což bylo klíčové.”

Matej Majerčák (rozehrávač NH Oatrava): „Velmi dobrá výhra pro nás, myslím si, že nic víc jsme si nemohli přát než jít za stavu 1-1 do Ostravy. Byl to velmi těžký zápas, fyzický stejně jako včera, hodně útočných doskoků a otevřených střel. Opava má skoro všechny hráče střelce, takže velmi trojek proměnili, ale myslím si, že na konci jsme ukázali charakter a to, že jsme chtěli víc vyhrát jako Opava dnes a věřím, že zregenerujeme co nejvíc a doma výhru potvrdíme.”

Autor: Redakce

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

02

dny

05

hodin

10

minut

57

vteřin

vs.

5. 5. 2024 15:00

Sportovní centrum ČUS Nymburk - Nymburk, 1. kolo - Semifinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále