V posledním utkání roku doma hostíme USK Praha

ČÍST DÁLE

28. 12. 2023

Preview: NH Ostrava vs USK Praha

Kolo: 18.

Datum: 30.12.2023

Kalendářní rok 2023 zakončí ostravský tým domácím zápasem proti USK Praha. S tímto celkem se Ostravané v základní části utkali již v říjnu a se zlou se potázali. Utekl jim druhý poločas a po zásluze prohráli. Od té doby přišel do týmu impulz v podobě nových hráčů, kteří přeci jen přinesli oživení a zkušenost. Zejména Rashad Madden se ukázal jako výborný tah. Za zhruba 30 minut zapisuje v průměru 17 minut na zápas.

Uvidíme, jak se mu povede v dnešním utkání.

Z TÁBORA SOUPEŘE: USK PRAHA

Pražané přijíždějí do Ostravy jako tým, který navzdory tomu, že nemá ve svém středu příliš známé osobnosti, tak v tabulce Kooperativa NBL drží skvělé 5. místo s bilancí 10 výher a 6 porážek. Také ostravský tým porazili v říjnovém klání poměrně jednoduše na své palubovce.

Klíč k jejich úspěchu můžeme možná vidět ve dravém mládí, agresivním pojetí hry, vytvářením tlaku po celém hřišti, který ne každému týmu „chutná“.

Silnou stránkou Sov se může zdát střelba z perimetru, kdy v průměru dosahují okolo 35% úspěšnosti. Oporami týmu jsou Vyroubal, Johnson či ostravský odchovanec Dalibor Vlk.

Ohlasy před utkáním:

“ V sobotu nás čeká velmi důležitý zápas proti USK.  V utkání budeme muset velmi dobře bránit, udělat co nejméně chyb a hrát dobrou týmovou hru. Věřím, že pro diváky, kteří se přijdou podívat, to bude velmi dobrý zápas. USK velmi dobře známe a chceme se jim pomstít za prohraný zápas venku.,” říká před duelem Nihat Gurbuz

 “Na náš další zápas se již těším. Víme, že USK je těžký soupeř, který umí hru přitvrdit. My jako tým chceme navázat na předchozí úspěchy a doma zvítězit. Také se opět těším na naše skvělé fanoušky.” uzavírá preview Elyjah Williams

Zápas začíná v 17:30 a přijďte nás podpořit prosím v BÍLÉM a rozloučit se tak s rokem 2023.

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

71:86

17:1233:3250:57

23. 5. 2024 17:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 2. kolo - Čtvrtfinále