V sobotu dorazí Olomoucko.

ČÍST DÁLE

1. 10. 2021

Preview: NH Ostrava vs BK Redstone Olomoucko

Kolo: 5.kolo

Datum: 2.10.2021

Partner zápasu: NIKEY

 

První sobotu v měsíci říjnu v roce 2021 ostravští basketbalisté odehrají již 5. kolo Kooperativa NBL. Na domácí palubovce tentokrát přivítají BK Redstone Olomoucko. Což je celek, který by rozhodně chtěli před domácími fanoušky porazit a připsali by si tím na své konto druhou výhru v sezóně. Z pocitu výhry se radovali zatím jen v úvodním klání na palubovce Děčína. V dalších třech  zápasech je buď zradila střelba či narazili na mistra z Nymburka (115:59)

Uvidíme, jak se jim povede v sobotním zápase. 

 

Z tábora soupeře

Tým z Hané prošel před touto sezónou výraznými změnami. Nové logo, nový generální partner, nové vedení a také nové domácí prostředí, kdy se tým přestěhoval z Prostějova do Olomouce, značí o tom, že tento tým bude chtít hrát v nejvyšší soutěži více než důstojnou roli. 

Ostatně i sám lodivod Hanáků Robert Skibniewski (také přišel před touto sezónou) to před sezónou tvrdil. Směrem dovnitř hráčského kádru přišlo hned 6 hráčů.

Z cizinců můžeme zmínit Wigginse, Carpentera nebo velikána Vučkoviče. Z Čechů pak přišel z Hradce Halada, z mistrovského Nymburka Jirák a z Ostravy Dominik Žák.

Z prozatímních 4 kol si Hanáci odnesli 1 výhru (proti GBA Lions JH) a 3 porážky .Stejně jako domácí tým, tak i Redstone získali výhru hned v prvním utkání sezóny, kdy v domácím prostředí porazili GBA Lions Jindřichův Hradec v poměru 100:92. Nejlepším střelcem Olomoucka byl tenkrát Demajeo Wiggins s 25 body. 

 

Saša Jankovič před zápasem. " V sobotu nás čeká velmi důležitý zápas proti Olomoucku.  Náš cíl je jednoduchý. Chceme, aby každý hráč, který příjde na hřiště, tak tam nechá 100% v obraně. Chceme do toho dát velkou energii a bojovnost. Když to splníme, tak se spolu s našimi fanoušky můžeme radovat z první výhry na domácí půdě. "

TVCOM: https://bit.ly/tvcomnholom

NÁSLEDUJÍCÍ ZÁPAS

01

den

05

hodin

05

minut

38

vteřin

vs.

30. 4. 2024 18:00

Víceúčelová hala Opava - Opava, 7. kolo - Čtvrtfinále

PŘEDCHOZÍ ZÁPAS

86:85

34:2051:4066:58

28. 4. 2024 18:30

SH Ostrava-Tatran - Ostrava, 6. kolo - Čtvrtfinále